Bevæger du dig nok? Få hjælp af Apple Watch

2 Min læsning

Er du sikker på, at du får bevæget dig nok i dagligdagen? Det kan Apple Watch hjælpe dig med.

De fleste mennesker og ikke mindst hjertekarpatienter ved, at motion og bevægelse udgør en stor del af arbejdet for at holde livstilssygdomme på afstand. Men de fleste ved også, at det kan være svært i en travl hverdag at holde øje med om ”man” nu får bevæget sig nok.

Apple Watch bliver din hjælper

Her kan Apple Watch være en god kompagnon – selvfølgelig er der også andre wearables, der er med i kampen, men undertegnede oplever, at Apple klart er et af de bedste hjælpemidler.

Apple Watch (series 3) har en funktion, der monitorerer 3 vigtige sundhedsdata: dine bevægelser, (lyserød), din motion (grøn), og om du står op en gang i timen (turkis).

Bevægelse og motion

Det officielle råd er minimum 30 minutters motion hver dag – altså 30 minutter, hvor pulsen er noget højere end normalt. Apple Watch monitorerer , hvor tæt du er på målet. Du kan spare op til en større session senere på ugen. Det er helbredsmæssigt bedre end ingenting, men det er bedst, at det sker på daglig basis – og netop det har Apple Watch taget til sig. 

Stå op!

Mens de fleste kender til anbefalingen om at bevæge sig 30 minutte om dagen, kender færre til rådet om at stå op en gang i timen. Mange – og ikke mindst folk med kontorarbejde – vil blive overraskede over, hvor lidt de reelt bevæger sig i løbet af en dag. Længerevarende perioder i siddende stilling øger risikoen for blodpropper – primært i benene, der sidenhen kan blive til blodpropper i lungerne. Rådet er, at man maksimalt sidder 3 timer. Apple’s lille sladrehank minder dig om at stå i et minut hver time, og udgør dermed en suveræn hjælper i kampen mod denne form for blodpropper.

Du bliver belønnet

Og ja, du bliver belønnet undervejs, hvis du opfylder anbefalingerne. Vindergenet og glædesrusen ved at nå et mål, har Apple selvfølgelig tænkt på. Udover de åbenlyse sundhedsmæssige fordele, får man også et synligt symbol på de opnåede resultater. Bl.a. for dobbelt og trippel op på bevægelsesmål, rent bord i en hel kalenderuge i hver kategori. Og endda lejlighedsvise ”konkurrencer”, såsom ”Dobbelt op på bevægelsesmål på ”Kvindernes Internationale Kampdag”

Der mange produkter på markedet, der er kandidater til at være den bedste wearable på markedet, og Apple Watch er ikke nødvendigvis den bedste, men den ligger meget lunt i svinget. God fornøjelse.

 

Læs også: 3 smartwatches – 3 looks

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − 7 =

3 Comments
 • Jannie
  juni 20, 2018

  For alle os, som ikke er til Apple, så er det kedeligt at, samme mærke er så hypet. ( Hvis jeg var jyde, så ville jeg sige træls). Indrømmet, Apple er smart og funktionelt, ingen tvivl om det. Men Android er BARE sjovere. I det sidste års tid, har jeg haft Huawei mobiler. Og det er fantastisk. Ligesom jeg er mere til Linux end Windows, tjah, så foretrækker jeg Android. Siden jeg købte min første mobil i 1995, så har jeg bare været med på beatet. Er en gammel kone på 61, men elsker teknik og gadgets. Er også noget sur over, at nye biler bliver solgt med Apple Car Play. Hvad skal jeg med det?
  Min Huawei mobil, som er en p 10 mate pro, er ganske enkelt super. Den er stadigvæk den bedste, målt op mod Huawei p 20 pro. I min bil kobler jeg mobilen på skærmen, og taler via bilens anlæg. Ligesom hos Apple, kan jeg bare sige et navn, så ringer mobilen op. Skide smart. Godt der findes valgmuligheder.

 • Ianneia
  juni 25, 2018

  Super fed måde at gøre tingene på! Synes generelt Apple Watch er en god hjælper :)

 • Christoffer
  august 15, 2018

  Hej Jannie,

  Beklager mit sene svar men here goes

  Tak for kommentaren.

  Ja Huawei telefoner er også super fede. Dem skriver vi ofte om (https://www.elektronista.dk/?s=huawei)

  iPhone relaterede ting har en tendens til at fylde lidt meget. Det har du ret i. Men det er fordi danskerne er meget interesserede i iPhone nyheder og der er mange der netop har iPhone i Danmark. Vi skriver generelt om de ting vi gerne selv vil anbefale. Og dækker ikke hele markedet som f.eks. Mobilsiden.dk der er rigtig god til at komme omkring alle modeller. Men jeg håber da, at du stadig vil læse med. :-)

  Hilsner Christoffer