Huawei Watch – Et teknologisk lifehack

5 Min læsning

Det kinesiske firma Huawei – udtales “wah-way”, hvis nogen skulle være i tvivl – har længe været forbundet med særdeles prisvenlige Android-smartphones frem for luksusprodukter. Men dette image er ved at ændre sig, og mange af Huawei´s seneste produkter er nu helt fremme på forreste række, både hvad angår funktionalitet og design. Det gælder ikke mindst Huawei Watch, der er lidt af et ikon inden for sin kategori. 

Der findes et utal af smartwatches på markedet, og det kan være en jungle at finde et, der ikke blot er æstetisk af udseende og opfylder kriterierne for, hvad et sådant skal kunne, men som også holder efter flere år.

Hvorfor smartwatch?

Måske har du ikke megen fidus til smartwatches – du har jo allerede en smartphone, og dit almindelige ur fungerer udmærket. Smartwatches opfylder dog et behov, der netop er opstået med smartphonens indtog i vores hverdag: Det gør det muligt at holde os opdateret med alle de vigtigste notifikationer med kun et enkelt blik på håndledet. Derved undgår konstant at skulle have vores telefon inden for rækkevidde.

I stedet kan du nu med et diskret swipe tjekke mails, besvare opkald, læse beskeder eller styre din musik direkte på dit ur. Du vælger selv, hvilke apps fra din smartphone, der skal notificere dig, og du kan fx slå Snapchat fra, hvis du synes, det er uvæsentligt at vide, hver gang der her tikker en ny besked ind.

Utrolig smart og efter kort tids brug oplevede vi også, at det blev en ganske uundværlig gadget, som faktisk har mindsket vores afhængighed af telefonen.

Hvad kan Huawei Watch?

Det er med smartwatches, som det er med ure generelt – pris følger kvalitet, og vil du gerne have en hverdagsfølgesvend, der kvalitetsmæssigt skal være på højeste niveau, er Huawei Watch et godt bud.

Først og fremmest opleves det umiddelbart ikke som nogen stor ændring at skifte fra almindeligt analogt ur til et smartwatch, fordi dette ur er udformet i klassisk design med sin runde urkasse i rustfrit stål, ridsebestandigt glas og uendelige muligheder for at vælge lige den slags urrem, der ønskes.

Urskiven på Huawei Watch skiller sig ud fra andre smartwatches med sin 1,4 tommer AMOLED-skærm på 400 x 400 pixelsopløsning og med 286 pixel pr. tomme, der giver markedets skarpeste og reneste skærmoplevelse for et rundt smartwatch. Det er med andre ord intet problem at læse beskeder og mails direkte fra urets skærm.

 

Huawei Watch er stilrent og kan både fungere som sportsur og almindeligt ur. Foto: Johanna Pernklev

6 grunde til at vælge Huawei Watch

 1. Kompatibelt med Android/Iphone

Huawei Watch er kompatibelt med alle Android- og Iphone-smartphones og er et af de få ure, der kører Android Wear-styresystemet, hvor det ikke er en kamp at få det til at interagere med en Iphone.

 1. Personlig assistent-funktion

Google Now er navnet på din nye personlige assistent, og er den væsentligste grund til, at dette smartwatch på mange måder er fremtidssikret (i det omfang det giver mening at sætte et sådant prædikat på gadgets). Google Now fungerer med en indbygget speaker for audio feedback, der muliggør at du kan stille spørgsmål direkte til uret, der herefter finder svaret på Google. Vi har fx gjort brug af funktionen i forbindelse med, at få et hurtigt overblik over vejret i forskellige dele af verden.

 1. Sportstracker

Huawei Watch har indbygget pulsmåler og bevægelsessensor, der gør det muligt at tracke dine aktiviteter meget præcist. Via app’en kan du indtaste personlige oplysninger og herefter få et dagligt estimat over antal skridt, kalorieforbrænding, og det antal timer du har stået op i løbet af en dag. Uret kan skelne mellem løb og gang, og da det også tåler at blive udsat for både sved, støv og vand, kan det, hvis urremmen skiftes til en gummirem, fungere som et regulært sportsur.

sportstracker

Download app’en Jawbone, hvis du ønsker at dit smartwatch skal interagere med en fitnessapp, der giver dig en specifik aktivitetslog. Huawei har indgået samarbejde med Jawbone og er derfor kompatibelt med denne platform.

 1. Uendelige muligheder for customizing

Huawei Watch giver dit et utal af muligheder for at vælge lige præcis den urkasse, der passer til dig. Herudover kan du ændre urskivens design og skifte rem, som det passer dig.

Urkassen er unisex og fås både i guld, sort eller stållook (det er dog ikke alle der er tilgængelige i Danamrk). Dertil kan du vælge remme i rustfrit stål eller læder i alle mulige forskellige stilarter. Selve urskivens design kan også ændres, og her findes et stort udvalg af design indbygget i uret – og endnu flere i Google Play.

Hos Elektronista er vi især begejstrede for urkassen i rosaguld.

 1. Styr din musik direkte fra dit ur

Via dit smartwatch er det muligt at styre din musik, og det er en stor befrielse at slippe for at skulle trykke direkte på smartphonen eller dobbelttrykke på dine headphones for at skifte nummer. Det er især smart, hvis du er i besiddelse af trådløse headphones, der via bluetooth kan styres direkte fra uret.

 1. Huawei Watch er et lifehack

Paradoksalt nok tilfører denne nye device faktisk mere ro i din hverdag, selvom man umiddelbart skulle tro det modsatte. Kulturelt er det ikke vellidt at tjekke sin telefon til fx en middag eller et møde, mens det er mere i orden diskret at tjekke sit ur. Ved at installere dit smartwatch til kun at vise de notifikationer, der er væsentlige, og som du ikke vil misse, er det faktisk en hel del lettere at lægge sin telefon fra sig og beskæftige sig med det, der sker her og nu og blive mindre afhængig af sin smartphone.

Huawei Watch har en vejledende pris på 2.999 kr. Se mere her

 

cof
Foto: Johanna Pernklev.

Specifikationer:

-Huawei Watch bliver leveret i en flot, læderindbunden æske – præcis, som hvis du havde købt et analogt luksusur.

-Urskiven lyser, så du konstant kan se, hvad klokken er og har både et ”always on” og en ”stand by”-visning. Når du bevæger armen for at se på uret, lyser det kraftigere og “always on”-visningen er synlig. Uret kan indstilles til konstant at have “always on “-visning, men det koster på batteriet.

-Tekst og grafik star skarpt og tydeligt på skærmen, der har et højt kontrastforhold på 10.000:1

-Urkassen er udformet i koldvalset stål, der er 40% stærkere end tradittionelt stål

-Urets eneste knap et placeret ud fra “kl. 2-position” hvilket er et velvalgt sted, da det er motorisk let at styre og ikke generer, når man bevæger hånden.

________________________________________________________________- Og det nørdede

– Qualcomm 1,2 GHz processor

-4GB intern hukommelse

-512MB RAM

-1,4 tommer AMOLED-skærm, 400 x 400 pixelsopløsning , 286 pixel pr. tomme

-Bluetooth 4.1

-Pulssensor på bagsiden af uret

-Google Now audiofunktion

-300 mAh batteri, holder ca. 1,5 dage

-Android- og Ios kompatabilet

-Vand, støv og ridse-resistent (glasset)

-Kompatibelt med Jawbone-platform

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × five =

2 Comments
 • Jan
  juli 1, 2016

  Wauw, det ser faktisk rigtigt lækkert ud. Jeg kan huske en Huawei-smartphone, jeg købte for nogle år tilbage. Billig og hurtig i starten, men efter et år var den langsommere end en snegl. Det ser ud til, at Huaweis er ved at være med på beatet, men nu er det jo også en gigantisk virksomhed, så andet burde være underligt. Anyways, dette får mig da helt sikkert til at overveje et smartwatch – jeg har hidtil ikke syntes, at der for mit vedkommende skulle være ræson i at købe et.

 • Peter Andersen
  juni 8, 2017

  Næste gang jeg skal have et nyt ur bliver det et Rolex ur ;-)