HUN VIL HAVE GADGETS PÅ MORS DAG

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Røde roser, et pænt kort eller en æske chokolade? Glem de analoge gaver til mor. Hun vil have gadgets! (PS. Det er på søndag!)

Flere og flere kvinder tænder på lækkert digitalt gear, og gadgets kommer højere og højere på listen over gaver på Mors Dag. I USA forventes det, at 13 procent vil købe elektronik til Mors Dag. Tallet, som kommer fra National Retail Association, er vokset fra 9% sidste år. Vi taler om  1.5 millard dollars i forbrug! Og det er bare gaver købt til mødre. Tænk på potentialet i alle de ting alle kvinder har brug for at købe til sig selv og til deres familie. Kvinder er på ingen måde det nichésegment som de i teknologi-sammenhænge ellers ofte er blevet behandlet som. Vi befinder os nu i en verden, hvor teknologien ikke er til at komme uden om, og det er selvfølgelig også med til at gøre gadgets til mere relevante gaver til noget så mainstream som Mors Dag. At økonomien har slikket sine dybeste sår, gør nok heller ikke noget.

Men hvad sætter gadget gavegiveriet igang? Der er både opstået et underskud af de populære gadgets, som familien til dagligt kæmper om, og så er der de tekniske lækkerier, som mor har fået smag for, efter hun har set dem andre steder. Man kan derfor forestille sig, at mor lige får (og ønsker sig) sin egen tablet, iPhone, MP3 afspiller, et digital kamera eller en fladskærm til det ekstra værelse. En ebogs læser aka E-reader kunne også være en god gave til den læseglade mor. Den har Amazon selvfølgelig fanget med en kampagne op til Mors Dag.

“Mange kvinder kan lide de sociale funktioner hvor man kan dele billeder og kommunikere med venner gennem de nye online gadgets” fortæller marketing professor ved University of Pennsylvania‘s Wharton School Barbara Kahn til Orlando Sentinel. Det stemmer overens med undersøgelser Elektronista har foretaget i samarbejde med But-Why både i 2010 og 2011.

Men interessen stopper ikke ved det sociale. Meget tyder på, at vejen til kvindens hjerte sagtens kan være teknologi, som gør livet nemmere, sjovere eller mere effektivt.  Især betragtes mobiltelefonen, som et uundværligt redskab, som får hverdagen til at hænge sammen både professionelt og privat. Og i modsætningen til hvad mange sælgere tror, så er de færreste voksne kvinder særlig vilde med lyserød teknologi. Sølle 1% blev det til da vi undersøgte interessen. 76% mente til gengæld at tøsede farver er ligegyldige eller decideret diskvalificerende. Gadgets må gerne se godt ud, men det betyder ikke, at de skal drysses med sommerfugle, bubble gum pink og enhjørninger. Men mon ikke du kan finde noget lækkert til mama når du skal gøre hende rigtig glad i år?

Er du mor? Hvilken gadget ønsker du dig til Mors Dag? (Du kunne jo evt. dele artiklen på Facebook og notere dit ønske i samme ombæring. Det kunne jo være “nogen” så det).

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 4 =

1 Comment
  • Martin Dypdahl
    juni 20, 2011

    Jeg gav min kære moder en iPad 2 32 GB i mors dags gave. Det er uden tvivl den bedste gave jeg nogensinde har givet, hun kan ikke undvære den nu!