Hvad er det nu lige det betyder, når man jailbreaker en iPhone?

3 Min læsning

Elektronista har gjort et scoop! Vi har fået vores helt egen ungdomsrapporter, og du tror det er løgn hvor skarp han er! Milos P.J er 13 år og bliver den vi kommer til at gå til når vi skal vide hvorfor unge forlader Facebook og hvorfor Snapchat nu er et hit. Milos lægger dog benhårdt ud med en fantastisk forklaring af fænomenet Jailbreak og en video med ekstra tips og tricks. Velkommen til Milos. Vi er allerede helt vilde med dig!

Af Milos P.J.

Jailbreak til Apples nyeste styresystem er blevet frigivet, men hvad er det egentlig og hvad gør det?

jailbreak-iPhone5

Når snakken lander på Apple og jailbreaking, er der mange som ikke ved hvad det er, og hvad det egenlig gør ved dit iDevice (Apple enhed) – det prøver jeg at finde ud af, i dette indlæg.

Allerede da den første iPhone kom ud, blev der frigivet jailbreak værktøjer, og det er fortsat sidenhen. I dag er det meget populært.

Jaja, kom så i gang, hvad er det?

Hvis din iPhone ikke er jailbreaket, så forstil dig, at din iPhone er på legepladsen helt alene (jailbreak). Den må ikke gå ud af legepladsen, og der står vagter, som konstant holder øje med hvem der kommer ind. De holder også øje med, at den ikke laver ballade, og at alt kører, som de gerne ville have det. Hvis en lyserød ballon flyver ind over legepladsen, så skal vagterne nok sørge for, at den ballon ikke flyver mere – for de har jo ikke tilladt lyserøde balloner.

Hvis du jailbreaker din iPhone, kommer din telefonen ud af  ‘fængslet’ (jailbreak), og den kan gøre lige hvad den har lyst til. Den er stukket af fra alle vagterne, og har nu sit eget frie liv, med alle de balloner, som den overhovedet kunne tænke sig.

Okay, hvad kan man så, når den er jailbreaket?

Når, eller hvis, du jailbreaker din iPhone, vil du kunne installere 3. parts apps via for eksempel Cydia. Cydia fungerer ligesom Apples App Store. Programmerne i Cydia, og ligende markeder, er ikke forpligtet til, at overholde App Store retningslinjerne, og mange af de applikationer som har fået afslag, vil typisk være tilstede her. Spil er ikke særlig populært i sådanne app stores, men derimod udvidelser til dit styresystem, som kan gøre din brug af iPhone meget bedre og sjovere.

Hvad gør udvidelser?

Udvidelser er det, der gør din iPhone ekstra sej. Med udvidelser vil det for eksempel være muligt at ændre teksten, hvor teleselskabets navn normalt står, til lige hvad du har lyst til. Hvis du er træt at Apples ikoner, kan du også vælge i mellem 3000 temaer – ja, 3000 temaer! Hvis du ikke finder nogle, som lige er dig, kan du altid lave dine egne, med appen Icon Pro, som også tidligere er anmeldt på Elektronista. Den kan downloades i Apples App Store, selv uden jailbreak.

Er det ulovligt?

Det er en lidt en gråzone, om det egentlig er ulovligt i Danmark, men i USA er det slået fast; det er lovligt. Men en ting er sikkert; Hvis du jailbreaker din iPhone, bryder du Apples garantivilkår, og din garanti bortfalder, hvis de opdager, at du har ændret på softwaren. Og hvis det uheldige så skulle ske, og du bliver nød til at sende den til reparation, er det en god idé, at gendanne telefon først. Det kan gøres let via iTunes, og på den måde sletter du sporerne fra jailbreak, og det vil være sværere for teknikkerne at opdage, at telefonens styresystem har været ændret.

Hvad er det værste der kan ske?

Hvis du overvejer at jailbreake din iPhone, men er du bange for, at der vil ske din iPhone noget?

Så kan jeg berolige dig med, at der ikke sker noget, og så længe du har et backup af din mobil, ja, så

kan det ikke gå galt. Men hvis der nu, mod min forventning, skulle ske noget med din mobil, så kan du følge Apples guide for at gendanne mobilen

Så hvis jailbreak lyder som noget for dig, så kan du prøve det af her. Husk backup og husk det er under eget ansvar.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

six − two =

1 Comment
  • Thomas Linulf
    januar 22, 2014

    Milos du er uden undtagelse SUVEREN!………………. Ja de har gjort et scoop med dig……………….