Hvad kom der ud af Disruptionrådet?

1 Min læsning

Regeringen nedsatte i 2017 Disruptionrådet med det formål at samle toppen af erhvervslivet, arbejdsmarkedets parter, akademia og politik til en række møder om Danmarks digitale fremtid. Nu ligger rapporten med Disruptionrådets resultater klar. Elektronista’s Christiane Vejlø sad med i rådet og som Formand for ekspertgruppen om dataetik. 

Der er blev afholdt 8 to dages møder fordelt over hele landet i den periode Disruptionrådet har arbejde de sidste to år. Ledet af Statsministeren med 6 flankerende ministre har rådet arbejdet med emner som AI, robotteknologi, platformsøkonomi, nye arbejdsformer, kvalificeret arbejdskraft fra udlandet, økonomiske trends, digital ansvarlighed, cybersikkerhed og meget mere. 

Med indspark fra forskere, eksperter og iværksættere er mange vigtige emner blevet debatteret og Regeringen har fået input til at gå videre med både anbefalinger, tiltag og lovgivning. 

Tanken er at Disruptionrådet fortsat skal samles og drøfte aktuelle det digitale samfunds muligheder og udfordringer et par gange om året.  Se i videoen hvad Vejlø og andre rådsmedlemmer mener der blandt andet er kommet ud af rådets arbejde. 

Du kan finde rapporten fra Ekspertgruppen om dataetik- Data i menneskets tjeneste her. Rapporten om med alle de områder Disruptionrådet har arbejdet med og som Regeringen har lavet initiativer fra finder du her.  

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve − ten =

No Comments Yet.