Hvem er Felix Andersen fra Rungsted?

9 Min læsning

Afsløring! Hvem er Felix Andersen? Læs indlægget til ende og få svaret!!!

Vil Felix Andersen fra Rungsted gerne være venner med dig? Har han henvendt sig til dig på Facebook og måske sagt I kender hinanden fra studietiden? Fra Medievidenskab på Universitetet? Eller måske fra CBS? Har I snakket sammen om dengang, I måske hang ud i Rungsted eller dengang du boede i Aarhus. Er han mon én du kender fra McDonalds eller måske fra dengang, du havde en profil på Arto? Hvad med DKBN? Stedet hvor der blev delt pinlige festbilleder inden Facebook. Eller er Felix en fyr, du måske har kysset en sen nattetime i byen eller i en omtåget studietid på en fredagsbar? Har du chattet med Felix og fortalt ham om dig selv? Har du været venner med ham på Facebook noget tid og måske liket nogle af hans skøre posts, hvor han ofte slutter med hilsnen “hold den stiv”?

screen-shot-2016-10-03-at-10-51-38-amFelix A kan lide Nik og Jay, når han er melankolsk og I took a pill in Ibiza, når han er i partymode, og det er han tit. Felix går meget i byen. Måske kan du se, I har været til samme fest eller måske på LA bar samme aften? Felix kender (måske) de kendte. Især Gulddreng og Lina Rafn, som af og til også laver videoer, hvor de nævner Felix A. Han er også tjekket ind til rosé på Papirøen med den kendte snapchatter Lakserytteren (selvom Lakserytteren er et stort spørgsmålstegn i kommentarfeltet). Men Felix er ikke altid glad. Han har lidt vrøvl med hovedet. Var også indlagt på psykiatrisk afdeling på Herlev på et tidspunkt. Måske kender du ham derfra?

Felix Andersen fra Rungsted er mange ting, men det er tvivlsomt, om han er din ven.

I sidste uge var jeg igang med at takke pænt nej til venneanmodninger på Facebook. Jeg siger typisk høfligt nej tak til folk, jeg ikke kender. Dem vil jeg til gengæld rigtig gerne møde på min åbne Facebook page eller på Twitter. Men Felix accepterede ikke sådan lige et afslag. Han skrev kækt tilbage på min høflige afvisning, og mente vi kendte hinanden fra Medievidenskab i Aarhus, hvor vi havde kysset til en fest. Jeg sagde, jeg mente han havde fat i den forkerte, eftersom jeg havde kæreste det meste af tiden og har komplet overblik over det utroligt begrænsede antal folk, jeg kyssede i min studietid i Aarhus. Felix sagde, han havde billeder. “Helt sikkert”, svarede jeg. Og kikkede lidt nærmere på hans profil.

screen-shot-2016-10-03-at-10-51-57-am

Felix har ingen billeder af sig selv på sin profil. Hans profilfoto er noget af et logo fra dating app’en Happn. De billeder som ellers er på hans profil, er andres festbilleder, som han er tagget på. Mest sandsynligt er det, at han slet ikke er på billedet. Måske har han foreslået, at du taggede ham på et billede? Måske har han tagget sig selv?

Felix er fascineret af anonymitet. Han leger med sin identitet. Han har et billede af anonymous masken. Er han den hemmelige instagrammer Den Lyserøde Elefant? Er han Gulddreng? Er han Lina Rafn? Eller hvem er han mon? Spørger han selv. Ofte!

Felix_andersen

Jeg chatter lidt med Felix. Han er humoristisk – nærmest charmerende, og han lader sig ikke sådan lige skræmme væk. Han fortæller, han er “et fænomen”, som der allerede bliver skrevet flere specialer om. Jeg siger, det er sødt, han kalder sig selv et “fænomen“. Han siger, han bare er en gadedreng som er god i sengen. Jeg svarer “skriv det på linkedin”.

Jeg lurer relativt hurtigt, at den der med, at vi har kysset i studietiden er en del af en hypestrategi, han bruger for at vække nysgerrighed og skabe interesse om sin person. Jeg fortæller ham, jeg har regnet den ud, og han siger, man godt kan se, jeg har læst medievidenskab, men det har han også. Han har bare ingen strategi.

Jeg tror bare Felix har en strategi. Og den handler om dig!

I sidste uge lovede Felix, at han ville springe ud og give sig til kende om søndagen i et live Facebook feed. Mange var spændte, kunne man se i kommentarsporet. Men så skrev Felix til mig, og sagde han var for nervøs, og om jeg ikke ville lave en video, hvor jeg sagde, vi havde været i en længere dialog, og folk skulle have forståelse for hans valg. Mit svar var, at jeg jo IKKE havde været i længere dialog med ham, at jeg jo IKKE kendte ham, at han jo tydeligvis havde copy pasted den besked til mange, og at han vel bare kunne skrive det på sin væg, og så var det overstået.

felix andersen rungsted

Jeg måtte forstå – skriver Felix, mens han dog smigrer mig med at være et digitalt fyrtårn, at der er en stor digital udvikling i gang, som jeg ikke er steget på. Men han er chaufføren, og han kører gerne en omvej og samler mig op. “Cool kom ind på Radio24syv kl. 13 på onsdag, så snakker vi om det”, svarer jeg.  Det er Felix ikke afvisende overfor. Han skal lige “tale med sit team” mandag, og de skal sjovt nok holde møde på en café, som ligger lige i nærheden af, hvor jeg bor. Jeg kan bare kikke forbi. Jeg tror bare ikke, Felix er der, hvis jeg kommer. Jeg tvivler også på, at han vil være med i mit radioprogram. Men jeg håber det faktisk. For er Felix Andersen i al sit kaos, i den lallede tone på profilen, i gadedrengesproget, i festgøglet, i provokationerne, i flirten, i egoet, i afsløringerne som bliver aflyst- alligevel interessant? Jeg ved det ikke rigtig endnu.

Hvem er felix andersen

Jeg tror manden (eller mændende) bag Felix Andersen er i starten af 30erne. Og ja, jeg tror det er en mand. Jeg tror, han har en kommunikationsmæssig uddannelse. Han er street smart og en sjov fyr at hænge ud med. Han arbejder med kommunikation, særligt sociale medier, og måske har han en baggrund i reklamebranchen eller tv-branchen. Han har muligvis tidligere haft et job som bartender eller DJ i nattelivet. Buddy Holly måske. Det er også derfor han er god til det med damerne. Han kalder nok ikke sig selv feminist. Men det er han. Felix A er også musikalsk. Har sikkert spillet i band eller måske produceret noget musik. Han har skrevet musik og lyrik, siden han var teenager. Han har haft hul i øret. Men det har han ikke længere. Det her er ikke første gang, Felix leger troll.

Jeg chatter med et par af Felix’ og mine fælles bekendte (som ikke aner, hvem han er). Digital strateg Ask Hybel mener Felix Andersen bliver interessant, fordi vi ikke ved hvem han er, og det faktisk er usædvanligt på Facebook. “Hvis det havde været på Myspace for 10 år siden, havde ingen rynket på næsten af det, men i dag på FB, så er standarden jo, at folk er dem de er. Få leger med indentitet på den måde herinde”, fortæller Ask mig i en FB chat, at han for 12 år siden på Myspace havde en indbyrdes aftale med nogle venner om at lyve hinanden federe på hinandens væg Og at den slags ikke sker på Facebook. Derfor stikker Felix ud. 

Lina Rafn, som flere gange har nævnt Felix A både i tekst og video, og som også har chattet med ham privat, mener det er rent “spas”. “Hvis der viser sig at være en agenda, er det noget, der er opstået undervejs”, fortæller Lina mig.

Lina_Rafn_Felix_Andersen

Jacob Mouritzen, som er direktør for Mindshares kommunikationsafdeling, er delvist enig med Lina. “Igen er det nok svært at spå om, hvad missionen har været. Jeg tvivler på, at der har været nogen større bagtanker bag fra start af, andet end at skabe en fiktiv karakter, der kunne sætte gang i gaden. Men jeg kan tage fejl. Dog er det virkelig “the long game”, der bliver spillet, hvis der har været en større mening bag fra start”.

Og hvordan forholder jeg mig så selv til Felix Andersen? Er han interessant? Hvis jeg skulle pege på noget, som kunne gøre Felix Andersen interessant for andet end gøglet facebook-underholdning, så handler det om DIG.

Alt det Felix Andersen ved om dig. Og hvad ved han? Alt det han kan google sig til. Han har sikkert også set din profil på Happn eller Tinder. Din Instagram. Alt hvad der står på din Facebook. Hvem du er venner med. Hvad du kan lide. Hvor du har været. Hvornår du blev single. Hvor du var på ferie. Hvor du arbejder. Hvor du har læst. Hvor du dyrker sport. Hvad du kan lide at se i tv. Og alt du har fortalt ham i de chatsesssions, du sikkert har haft med ham. Har du flirtet med ham? Har du betroet dig til ham? Har du sendt ham billeder af dig selv? Felix har det hele!

Det lader han dig også vide i sin sidste video, hvor han i et meget Mr. Robot-inspireret klip udtrykker sig på engelsk via en Anonymous-inspireret mekanisk stemme (Ikke så svært, du kan også lave den. Der er tutorials på Youtube). Han siger, “I know your names, I know your stories,  I know everything about you. Let the game begin”.  Kommentarfeltet viser, at nogle af Felix’ “venner” begynder at få kolde fødder.

Mr.Robot_Felix_andersen

En antal followers på godt 4000 samlet ind på næsten et år er ikke i sig selv voldsomt. Men det handler selvfølgelig om, hvad de bliver brugt til. Jeg mener, Felix Andersen er interessant, i fald han HAR en strategi. Hvis han er igang med at vise os, hvad vi egentlig er villige til at dele med mennesker, vi overhovedet ikke kender. Hvor meget af vores personlige information, der flyder helt tilgængeligt på nettet. Og mon Felix Andersen er igang med at horde data?

Felix taler nærmest religiøst som om en ny verdensorden er på vej. At han er lederen, der fører an. Igen meget inspireret af tv-serien Mr. Robot. Han er ikke hacker, men han vil gerne have, du ikke føler dig for sikker. Han foregiver, at han ved noget, vi ikke ved, og som vi ikke er helt klar til. Hans ego fejler ikke noget. I religionsvidenskaben ville han kunne sammenlignes med en selvudnævnt profet, som holder sine disciple tæt med lovningen om adgang til esoterisk viden om den nye verden. Hvornår ved vi ikke.

Jeg ved ikke, hvordan Felix Andersen vil forvalte den data, han har adgang til. Jeg ved ikke, hvad hans overordnede mission er. Vil han dele din data? Vil han bruge den mod dig? Er han ved at varme op til et tv-program på DR3? Starter han en Youtube-kanal? Fortsætter han anonymt eller springer han ud? Er Felix bare for sjov? Eller vil Felix Andersen helst trolle og fucke med din hjerne? Hvad siger han selv, når jeg spørger ham?

“Mange af mine følgere er enten mine tætte venner eller tidligere kollegaer fra tv- og mediebranchen, så jeg vil egentlig gerne fortælle, hvem jeg er er . Situationen er bare den, at I overhovedet ikke er klar til at modtage den store finale endnu, og jeg blev derfor presset til at udskyde den i går . Ja, Felix Andersen er en gadedreng, der er god i sengen. Men jeg er ikke ond. Eller. Det har jeg faktisk ikke helt fundet ud af, om jeg er. Jeg har i hvert fald ingen decideret onde hensigter på nuværende tidspunkt. Jeg ved bare, at jeg for et år siden startede en sprit ny digital udvikling, men folk er først begyndt at stige på vognen nu. Og det glæder mig selvfølgelig. Respekt 🙂Felix Andersen fra Rungsted”

Lad os se Felix fra Rungsted. God vind med dit projekt. Du ved du er velkommen til en snak i mit program. Jeg håber, du undervejs tager vare på de mennesker, der har vist dig tillid.

Lyt til podcasten hvor vi analyserer lidt på Felix Andersens metoder.

Opdatering: 

Fredag d. 7. oktober 2016 sprang Felix Andersen ud som komikerne og radioværterne Christian Feldborg Fuhlendorff og David Mandel…. Men er det nu også dem??? Næppe. Felix fortsætter undercover. Men bliver det ved med at være interessant? Han skal snart rykke profilen til en ny level, hvis han skal holde på sine followers. Mange er nysgerrige på hvem Felix Andersen er. Andre er ligeglade. Bliver han afsløret slukker underholdningen og den er der måske alligevel mange der ikke ønsker at slippe.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × three =

4 Comments
 • Søren Larsen
  oktober 7, 2016

  Gab. Er der mon nogen interessante emner ude i Verden, man kan skrive om. Felix Andersen #Pubertetsproblemer

 • Felix Andersen
  oktober 8, 2016

  @SØREN LARSEN din gamle svinger :-) Frem med smilet :-) Hold den stiv :-)

  #SørenLarsenErBedreEndBendtner

 • Jens Madsen
  oktober 12, 2016

  Sidney Lee … Er det nu dig igen?? :-D

 • Herkola Surte
  maj 6, 2017

  Min namer Herkola, jeg gerne interreseret i sådan en felix. Jeg er special agent from another side of universe.
  Jeg hur en brev fra un ex Amerikansk secret service agent, ex seal navies, top secret, not in MSM.
  Den laeste der, at mr. andersen en alien fra other side of galaxy, other of milkyway. Mr. Andersen eins alien from other planet. Mr. Andersen was escape from facility of Krikur jail in Urti planet in galaxy Cigar, on earth language

  Herkola Surte