HVILKEN STREAMINGTJENESTE ER DEN BEDSTE?

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Jeg har efterhånden brugt et meget stort antal timer på at teste streamingtjenester. Jeg har prøvet bokse, downloadet apps, leget med browseren og brugt mine spillekonsoller. Men hvad er så status på tilgængelige streamingtjenester i Danmark? Her er hvad jeg synes lige nu.

YouBio– med mindre de strammer gevaldigt op på både indhold og funktionalitet så kan tjenesten simpelthen ikke leve op til den høje pris på 99 kr. En væsentlig mangel er discovery muligheder. Der er ingen anbefalinger baseret på brugerens profil, hvilket betyder at indholdet forekommer meget statisk og man ender med at bruge for meget tid på at lede. Tjenesten er lanceret som beta- men antallet af gange jeg har oplevet systemet crashe ligner mere en gamma.

HBO Nordic– de har indholdet i form af kvalitetsserier- bare ikke så mange af dem. Scroller man til bunden af første side er der simpelthen ikke mere indhold. Til gengæld gemmer hver titel på et stort antal episoder. Indholdet er kun til voksne, hvilket ikke gør HBO Nordic egnet til børnefamilierne. Bindingsperioden på 6 måneder virker voldsom og ude af trit med konkurrenterne. Prisen på 79 kr. er rimelig standard.

Netflix- Der er masser af indhold og man bliver hele tiden præsenteret for nyt med en meget velfungerende content discovery teknologi. Man skal dog indstille sig på at se nye film et andet sted, der er tale om et stort bagkatalog. Til gengæld er der altid et eller andet man kan se. Aktualiteten er som regel lige meget når det gælder børnefilm og det vinder Netflix på.

TV2Play- Tjenesten har endnu ikke formået at placere sig rigtigt i opløbet. Kendskabet er lavt og begyndervanskelighederne ved den gamle tjeneste Sputnik påvirker stadig tjenestens rygte. De inkluderede film er ikke nye og prisen på 119 kr. trækker ned. Til gengæld kan man købe hovedkanalen for 19 kr. og evt. helt droppe sin tvpakke.

Viaplay- Der er både fjernsynsprogrammer som vi kender dem fra Viasat kanalerne, og så er der film på abonnement til 79 kr. Der er dog nok udvalget af sport som trækker die hard sportsfans til 199 kroners pakken. Filmudvalget er ok og mange film er fra et nyere vindue end dem man får hos Netflix. Viaplay findes både som tablet og smartphone apps, browserløsning og som app til smarttv OG på Playstation. Umiddelbart den danske tjeneste som breder sig bedst over platformene. Lige nu klart den stærkeste spiller med dansk afsender.

Konklusionen er desværre at der ikke er nogen ren vinder eller taber. Ingen af de dansklancerede tjenester imponerer med deres indhold. Hvis jeg dog skal pege på en mainstream vinder, så vil jeg være tilbøjelig til at sige Netflix. En god stor samlet pakke med noget til hele familien. Man får kvantitet for pengene og brugeroplevelsen er absolut den mest solide og så findes tjeneste nemt tilgængeligt på alle platforme fra smartphones og tablets, til Apple tv, SmartTV’s og spillekonsoller. Erfaringen tæller simpelthen i det her tilfælde. Netflix har streaming tv og film siddende på rygraden og har haft det i årevis. Jeg glæder mig til de danske streamingudbydere får strammet op på funktionalitet, opdagelser og bugs.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 2 =

14 Comments
 • Torben Heikel Vinther
  januar 3, 2013

  Hej Christiane og godt nytår

  Jeg er i den “heldige” situation at jeg ikke har fået set så mange film og tv-serier efter jeg har fået børn. Derfor er Netflix helt perfekt til mit behov, for selvom det ikke er de nyeste film de har på hylderne, så er der en masse fede film jeg ikke har fået set endnu :-)

  Torben

  • christiane
   januar 4, 2013

   Ja jeg tror mange oplever at Netflix dækker grundbehovet. Så kan man jo vælge at leje nyere film.

   Christiane

 • Kenneth Lund
  januar 3, 2013

  Jeg er selv gået i gang med at teste BBC iPlayer og de har så meget lækkert indhold OG mulighed for at downloade til at tage med, at det er svært ikke at blive begejstret!

  Har du selv prøvet iPlayer ?

  • NeWT
   januar 3, 2013

   Er iPlayer ikke begrænset til UK?
   Tror ikke en streaming-tjeneste vinder indpas hos familien DK, hvis man skal bruge vpn for at se det, men man kan da håbe at de på sigt går ud over landegrænsen.

  • christiane
   januar 4, 2013

   Hej Kenneth
   Ja har leget med den. Der er meget godt UK indhold og den er super flot lavet.

   Christiane

  • Maria Lysgaard Pedersen
   januar 5, 2013

   Kan kun være enig. BBC iPlayer er en del af min hverdag – og har brugt den over et 1 år nu. Super lækker app til iPad’en med masser af indhold. Der kommer ofte nyt indhold og den har et næsten uudtømmeligt bibliotek. Og ja som Kenneth skriver så er det en fantastisk feature at man kan downloade indhold til hvis man f.eks. er offline.

   Da det er BBC, er det klart at man skal have en forkærlighed for det britiske, men så det er jo godt at vi er nogle der er anglofile :) Jeg kan på det varmeste anbefale BBC iPlayer. Lækkert præsenteret og meget brugervenlig

 • Peter B. Schaufuss
  januar 3, 2013

  Vedr. YouBio – mon ikke du mener “Alpha” og ikke “Gamma”?

  Gamma kommer efter Beta, så burde således indikere en mere udviklet tjeneste end Beta (tror bare ikke det bruges i den sammenhæng) ;-)

  Godt nytår.

  P.S. er enig i dine konklusioner, Netflix er klart den mest profesionelle spiller på markedet herhjemme pt. Er spændt på, om deres nye “Original Series” House of Cards, der her premiere om nogle uger, kan leve op til serier fra HBO og andre.

 • Peter Lauge
  januar 3, 2013

  Er der nogen af de tjenester i dk som har de fede dokumentarprogrammer fra BBC?
  Her tænker jeg især på programmet som Atom – The Clash of the Titans.

 • Pia Ekeland
  januar 3, 2013

  BBCs iPlayer internationale version fungerer foreløbig kun på ipad:
  “An international version of the iPlayer was launched on 28 July 2011 in eleven western European countries,[33] after receiving the approval of the BBC Trust in November 2010.[135] The international iPlayer takes the form of an iPad application which offers a limited amount of free content, supported by pre-roll ads and sponsorship, but its core business model is subscription (Subscription costs of approximately £5.00 per month). The global iPlayer app includes some features that are not in the UK version, including the ability to stream shows over 3G as well as Wi-Fi, and a downloading feature to store programmes on the iPad for offline viewing.”

  http://en.wikipedia.org/wiki/BBC_iPlayer#Overseas_availability

 • Pia Ekeland
  januar 3, 2013

  .. Dk er ikke blandt de første 11 lande i Europa, hvor BBC har lanceret den globale iplayer. Foreløbig ingen info om, hvornår de kommer til Scandinavien http://www.guardian.co.uk/technology/appsblog/2011/jul/28/bbc-iplayer-global-ipad-launch

 • timcardk
  januar 4, 2013

  Hi Christiane,
  Hvad skete der med LoveFilm fra Amazon?

  • christiane
   januar 4, 2013

   Ja hvad skete der lige med dem? :-) Christiane

 • Ditte Sommer Frederiksen
  januar 14, 2013

  Hos os har vi også været igennem de fleste tjenester og er også smuttet fra dem igen. I stedet har vi valgt at skifte lidt rundt i mellem dem på skift til der ikke er mere spændende at se på den enkelte on demand tjeneste. I øjeblikket prøver vi http://www.cmore.dk/play af, fordi det var gratis igennem Yousee. Umiddelbart virker det fornuftigt, selvom udvalget ikke er så stort.

 • Susanne Winther
  februar 16, 2014

  Hos mig vinder Viaplay over Netflix fordi de har lejefilm hvilket jeg benytter mig en del af – huskede I at nævne den feature? Hvis jeg kunne ville jeg helt sikkert også tilvælge BBC iplayer!