Hvor “nøgen” vil du være på de sociale medier?

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Bærbar teknologi på en anden måde: Jo mere man afslører om sig selv på de sociale medier, desto mere gennemsigtig bliver dette korset-lignende tøj.

korset 1

De fleste mennesker har mere kontrol over, hvad de bærer på deres krop, end hvilke informationer de deler online.

Er man lidt for åbenmundet eller ekshibitionistisk i sine indlæg på f.eks. Facebook, kan det nemt sammenlignes med at vise sig “nøgen” eller “gennemsigtig” online.

De to designere Xuedi Chen og Pedro Oliveira demonstrerer denne (u)bevidste åbenhed på en meget skæg måde i deres nye 3-D printede korset, som de kalder x.pose.

Korsettet er trådløst forbundet med en smartphone app. Ikke for at man kan stramme det pr. tryk på sin telefonskærm, men fordi korsettet bliver mere og mere gennemsigtigt, jo flere informationer om bæreren der lander i app’en.

korset 3

Med andre ord: Man bliver mere nøgen i den virkelige verden, når man afslører for meget om sig selv i den virtuelle.

Xuedi Chen fortæller, at hun har designet det utraditionelle beklædningsstykke af to grunde. Dels for at vise, hvor langt man i dag kan komme med Wearable Technology – high tech på kroppen. Dels for på en meget visuel måde at advare om, at man skal tænke sig lidt mere om, hvad man offentliggør om sig selv på nettet og i sociale medier.

X.pose korsettet er indrettet, så bæreren ikke kan nå at blive helt nøgen, men det kan blive tæt på.

Korsettet er udskrevet af en 3-D printer og skal i udseende minde om et netværk – internet. Mellem “stængerne” er udspændt tynde bøjelige paneler, der i slukket tilstand er mælkehvide og uigennemsigtige.

korset 2

Begynder korsettets indbyggede bittelille Arduino-computer imidlertid at modtage data fra en smartphone med x.pose-app’en ombord, bliver panelerne gradvist mere transparente.

Informationer, der giver denne virkning, kunne f.eks. være geografiske data om, hvor bæreren befinder sig. Det kunne også være personlige oplysninger efterladt på Facebook som privat telefonnummer, privat adresse, CPR-nummer osv.

Så går man rundt i korsettet – eller for den sags skyld andet tøj, der indeholder x.pose-teknologien – gælder det om at have styr på indholdet af sine social media-konti. Tjek selv effekten i denne lille video.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + 14 =

No Comments Yet.