5 apps til årets festivaler 2014

3 Min læsning

Af: Cille Bjerring Larsen

Er du en ivrig festivalgænger? – så må du selvfølgelig også forsyne dig med apps som kan hjælpe dig gennem dette års festivaleventyr – du får her et overblik over festivalapps.

De store festivaler har i flere år været med på festival-app bølgen og forsynet glade og feststemte festivalgængere med teknologi der har skullet gøre oplevelsen en anelse rigere. Der er flere muligheder for hvad sådan en festival-app kan indeholde, det er dog de helt gængse funktioner som musikprogram og toilethenvisninger som går igen i flere apps og de mindre festivaler er også kommet med på tendensen. Elektronista har fundet apps til nogle af årets festivaler og giver dig her overblikket over apps som kan hjælpe dig lettere gennem sommerens musik og festival-eventyr.

Roskilde festival er jo den største af de danske festivaler og har i flere år været med på app-bølgen. Den har i år fået lidt flere features og Elektronista har tidligere på måneden skrevet om app’en – Læs artiklen her

Skærmbillede 2014-06-26 kl. 07.47.02Udover den officielle app har Elektronista fundet frem til en APPetizer som er en festival food app som sørger for at du ikke misser alt den lækre mad Roskilde festival har at byde på – App’en kan guide dig sikkert til udvalget af mad, et kort over madboder, ratings og åbningstider og en samling af madbilleder med hashtagget #RFFOOD – Du kan hente den til iPhone og til Android gratis.
Er du en af dem der ikke kun tager på roskilde for druk og fest, men faktisk også gerne vil have en masse fede musikoplevelser så kan denne app guide dig til musik som passer perfekt til din smag.

Skærmbillede 2014-06-26 kl. 09.18.14Roskilde Festival er nordeuropas største festival og det betyder også et kæmpe musikprogram over få dage. Det kan være svært at overskue og derfor satte to udviklere sig for at lave en app så du ikke behøver bekymre dig så meget om at nærlæse programmet og huske på hvad du skal høre.

Skærmbillede 2014-06-26 kl. 09.18.27

App’en Roskilde Festival Music Suggest kommer med forslag til hvad du skal høre/opleve på Roskilde ved at kigge på 4 forskellige faktorer. Den vælger musik på baggrund af de bands og kunstnere du har markeret med en stjerne i app’en dernæst på baggrund af de kunstnere du liker på facebook samt din musik i iTunes og dine mest afspillede sange i last.fm. Hvis du er i tvivl om hvem bandet er, kan du hurtigt udforske dem i enten Itunes, Spotify eller på youtube. Dernæst kan app’en give dig en notifikation når planlagte bands spiller så du ikke misser noget.

Kort sagt en personlig assistent der foreslår og guider samt holder styr på dine planlagte koncerter. App’en vandt både sidste år og igen i år Roskilde labs prisen. Den er pt. kun tilgængelig til iPhone.

Skærmbillede 2014-06-26 kl. 08.01.35Skanderborg eller Smukfest er igen i år ude med en App som guider festivalgængere gennem nogle festlige dage i skoven i Skanderborg. App’en giver dig udover de almindelige features som program, nyheder og kort også konkurrenceapps i form af flaskehalsen peger på, finurligheder fra festivallen og en billedevæg direkte fra instagram. Hent appen gratis til iPhone og Android

Skærmbillede 2014-06-26 kl. 11.58.36

Flere mindre festivaler er hoppet med på bølgen. Skagen festival har lavet en app som både kan hentes til iPhone og til Android og den kan gøre din Skagen festival nemmere i form af kort og program og meget mere således at din festival bliver meget nemmere at planlægge – app’en er meget simpelt sat op og designmæssigt ikke det store gennembrud.

 

Skærmbillede 2014-06-26 kl. 11.59.55

Nibe Festivalen er ligeledes ude med en App til både  iPhone og Android som udover program byder på festivalradio gennem app’en og lader dig anmelde dine oplevelser på festivallen. En flot app som lader dig få lidt mere styr på din festival.

Kender du til andre festivaler som tilbyder apps som hjælp til at finde rundt, anmelde eller spise godt vi ikke har fået med så byd ind med en kommentar nedenfor.

Du kan forresten læse hvordan du oplader med solceller på festival lige her

Rigtig god festival til alle.

 

 

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two + nineteen =

1 Comment
 • Jette Fog
  juni 30, 2014

  FM 14
  Folkemødet på Bornholm havde også en app.
  I 2013 fungerede appen upåklageligt og var en stor hjælp, hvorimod den i 2014 af een eller anden grund kun fungerede sporadisk. Det var til gengæld irriterende, for det betød, at man først skulle slide med appen, dernæst opgive den og overgå til en papiroversigt over arrangementer. Irriterende – fordi man fra 2013 vidste, hvordan den kunne fungere.
  Vh Jette Fog