IKEAS GENISTREG- FJERNSYN SOM DET BURDE VÆRE

1 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Vi kan næsten ikke tro det. Det er angiveligt slut med grimme kabler og komplicerede opsætninger. 

Er det et møbel? Er det et tv? Møbelkæden Ikea laver en indenomsoverhaling på elektronikbranchen med deres nye Uppleva fjernsynskoncept.

Ikea har forstået at noget af det mest irriterende for helt almindelige tvbrugere er alt det rod, der kan følge med et nyt fjernsyn. De har endda underbygget det med en undersøgelse, som viser at 3 ud af 4 er trætte af synlige ledninger.

UPPLEVA er Ikeas sammensmeltning af alle de ting, der normalt roder og er svært at sætte op i stuen. TV, lyd, ledninger, diverse bokse og skabsplads samlet i ét møbel. (Hvis man lige skulle være lidt kritisk er medfølgende CD, DVD afspiller og jo egentlig også Blu- ray ved at være lidt gammeldags, men detaljer, detaljer).

Det hele betjenes af bare én fjernbetjening. (Noget jeg personligt virkelig godt kunne bruge i min stue, hvor jeg lige pt kører med 3 fjernbetjeninger, en mus og et keyboard.)

Selve fjernsynet har browser, apps, sociale medier, filmdownload og skærmene kommer i fire størrelser 46, 40, 32 og 24.

UPPLEVA fjernsynskonceptet sælges fra oktober i Danmark. Prisen bliver fra 5500 kr.

Hvad vil du gerne have i et nyt tv og kunne du finde på at købe Ikeas Uppleva, når du nu alligevel er i huset efter svenske kødboller og hotdogs til en femmer?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ten − 10 =

11 Comments
 • Anne Mette
  april 20, 2012

  Det er meeeeega sejt, selvom jeg stadig har lidt svært ved at tro på det er rigtigt eller en forsinket aprilsnar :D

 • Marie Plesner Kønig
  april 20, 2012

  Ja… gad dog godt, det kom i større tommer… 50-60 ville være fedt..

 • Lovisen
  april 20, 2012

  Hvor fedt… Skal jeg have erstattet der defekte tv, så skal det da være sådan et. Jeg hader ledninger… altså virkelig hader! Håber du kommer med mere info senere vedr. billedkvalitet osv. I like BIG time :)

 • Søren Nielsen
  april 20, 2012

  Synes grundlæggende godt om konceptet. Men det ser ud til på videoen usb og lignende stik sidder i siden på fjernsynet. Tænker hvordan man mon gemmer alle disse ledninger væk, når man har koblet alt sit ekstra gear til?

 • Martin
  april 20, 2012

  Jeg synes nu det mest interessante er prisen – 5500,- for Bluray, 26″ og møbel.

  Det endnu mere interessante er også at det faktisk er IKEA, for mig, der står IKEA for gennemtænkt design, så hvis de også har haft en finger med softwaren på fjernsynet, så kan det endelig være noget der bliver godt – for det er der virkelig nogle firmaer som har problemer med.

  Men bliver spændende at få lov til at lege med in action når det kommer til Malmø

 • Johan
  april 20, 2012

  Der må sidde nogen ingeniører i Omvendtslev (eller er det Struer) og tænke – nå ja, det var det en meget god idé. Apple slog Nokia og nu går IKEA i bokseringen mod Bang & Olufsen. Drengene fra Omvendtslev er allerede bagud på point. Det bliver meget interessant at følge med i hvad IKEA har under motorhjelmen og hvilken finish de formår at skabe på sine UPPLEVA møbler.

 • timcardk
  april 20, 2012

  Nu og da kommer der en virkelig game-changer – IKEA har netop leveret sådan en.
  Man må forestille sig at Google og Apple i nær fremtid under stor fanfare vil annoncere samarbejdet hver sin møbelfabrik :-)

 • Per Schulze
  april 21, 2012

  Desværre er fjernsynsproducenten IKEA benytter ikke just kendt for at producere kvalitetsfjernsyn.

 • Jacob Rasmussen
  april 24, 2012

  Nu vil jeg ikke være lyseslukker, men selv IKEAs TV skal formentlig forsynes af et strømkabel og et antennestik. Den “trådløse” højttaler er formentlig heller ikke mere trådløs, end at den kræver en eller anden form for strømkabel – eller en helvedes masse af de billige gule batterier, som IKEA altid frister med ved udgangskassen.

  Det lyder også besnærende, at man kan gemme Playstation, Viasat-boks, Wii og andre apparater væk – men mange af den slags apparater kræver, at der er en eller anden visuel forbindelse mellem dem og en fjernbetjening, og den er jeg ikke helt sikker på, at IKEA har knækket med dette møbel. Derfor ville det være interessant at se, hvor elegant møblet ser ud, når der står en låge åben.

 • Martin
  april 25, 2012

  @ jacob rasmussen – som hun siger i filmen, så er det muligt med IR modtagelse igennem lågen i toppen ved siden af bluray drevet…

  hvis ikea har tænkt dette rigtigt igennem har de en strømskinne med 6-8 stik inde i møblet så man ikke skal til at trække kabler uden for møblet andet end strøm og antenne…

  det kunne også være fedt hvis de havde luret lidt på B&O’s serie10 tv, hvor der følger ir modtagere med man kan klistre på diverse enheder, og så er det tv’ets IR man skal sigte mod . det er satme smart…

 • Holger
  april 27, 2012

  Øh ja – et møbel med indbygget kabelskjuler. Og frøken Vejlø jubler.

  Stikkene sidder så til venstre på kanten af dette kina-tv, så jo: kabelsalat.

  Hvis man ikke har viden om sagerne, kan man altid smile sødt og vrøvle om “livsstil”… Siger en del om ambitionsniveauet på Radio 247, men de får vel vrøvlet gratis.