Inkognito-surf er falsk tryghed

2 Min læsning

Bruger du nogle gange browserens inkognito-tilstand, når du surfer på nettet? Måske fordi du føler, du er mere beskyttet mod angreb? Måske fordi du ikke ønsker, at nogen skal se, hvad du googler? Pas på. Det er nok ikke så sikkert, som du tror. 

En ny undersøgelse fra bredbåndsudbyderen Stofa foretaget af YouGov blandt 2.000 danskere viser, at 1 ud af 3 af og til benytter sig af den anonyme browsertilstand, inkognito, når de surfer på nettet. 

Det handler ofte om at holde søgningen hemmelig af den ene eller anden grund. Det kan være, du søger på en gave til kæresten fra en fælles computer. Det kan være, du leder efter nyt job fra din arbejdscomputer. Det kan også være et ønske om, at billetpriserne til dit næste rejsemål ikke bliver påvirket af din hyppige søgninger og interesse. 

Både kvinder og mænd bruger den anonyme browser-tilstand, men mændende med 45% dog langt mere end kvinderne med 26%. 

Den private tilstand benyttes især ved besøg på internettes frække pornosider. For mænd (41 %) og unge mellem 18-29 år (56 %) er det den primære årsag til, at de nogle gange anvender privattilstanden. Selvfølgelig er kvinderne der også, men de bruger primært (siger de) inkognito-browser-tilstanden til at undgå, at søgehistorikken påvirker billetpriser på rejsesites.

Men du skal ikke føle dig for tryg. Godt nok bliver du sværere at genkende for det site, du besøger. Men den, som har adgang til netværket, kan altså godt se, hvad du laver. Det kunne f.eks. være din arbejdsgiver eller politiet. Så hvis du gerne vil holde dine natlige aktiviteter med storbarmede, polske blondiner i skolepigeuniformer ude af din søgehistorik, så kæresten ikke ser det, er det sådan set fint nok. Men din søgning findes, hvis nogen virkelig gerne vil have fat i den. Hvis du vil gå skridtet videre og lave endnu mere anonyme søgninger, ja så skal du på den anonyme Tor browser, som af samme grund også benyttes til diverse lyssky aktiviteter. 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen − eight =

No Comments Yet.