Julegaven 2015 – Spil og gadgets til alle aldre

5 Min læsning

Det er juleaften lige om lidt, og så skal der købes gaver. Men hvad er egentlig gode digitale gaver? Elektronista har fundet frem til to underholdende spil og en af de sjoveste gadgets længe.

 

Fladmast Super Mario er fortrinlig underholdning

(Mario & Luigi: Paper Jam Bros. fås til Nintendo 3DS)

paperjam-1025-610

For mange år siden fandtes der en spin-off Super Mario spilserie kaldet for Paper Mario. Her var hele Marios univers lavet af papir i et herligt 2D univers, hvor den klassiske platformsoplevelse var udskiftet med et rollespil, der brugte lige så meget tid på velskrevne jokes som det gjorde på, at du skulle vælge hvilket angreb Mario skulle bruge, når han kom i kamp mod fjenderne. Paper Mario-serien blev dog erstattet af Mario & Luigi-serien, som bevarede både den gode humor og det strategiske rollespilselement fra den anden serie.

Nu er det nyeste spil i Mario & Luigi-serien klar på Nintendo 3DS, og det går helt og aldeles tilbage til rødderne og hiver en papirsudgave af Mario med indover. Så der løber to gange Super Mario rundt på skærmen sammen med Luigi, når både Paper Bowser og regulær Bowser skal stoppes fra at overtage kongeriget. Mario & Luigi: Paper Jam Bros er propfyldt med humor, jokes og referencer til alt fra internet memes og gamle Super Mario-spil.

MarioandLuigiPaperJamBowsers-610

Det er et spil, der er lige så interessant at spille, som det er at læse dialogen mellem de forskellige personer i spillet. Og uanset hvilken et af de elementer, du bliver udsat for, så er det af en vanvittigt høj kvalitet. Spillets kampsystem er turbaseret, så alle skiftes til at angribe hinanden, og det giver et herligt lag af strategi, når det kommer til at bedømme, hvem der skal angribe hvem, og hvornår de særlige evner, som Mario og Luigi har skal trækkes i spil.

Det hele er dog ikke ren strategi. Hvert angreb kræver også præcision. For rammer du knapperne på maskinen på de rigtige tidspunkter, så udløser det ekstra skade på fjenderne, og det bliver et nøgleelement i de senere kampe i det mere end 30 timer lange eventyr.

Mario & Luigi: Paper Jam Bros. er stensikker underholdning til de lidt ældre Mario-fans, der kan værdsætte humoren i spillet og nyde det fantastiske kampsystem, som spillet ligger for dagen.

Brug juleferien på at vælte et diktatur

(Just Cause 3 fås til Xbox One, Playstation 4 og PC)

Just Cause 3

Just Cause 3 er dumt. Men det er dumt på den helt rigtige måde, og det er et perfekt spil som julegave eller bare helt almindelig underholdning, efter julen er overstået. Dumheden i Just Cause 3 kommer af spillets filosofi. Det er en seriøs verden, hvor spillets helt Ricco kan udføre den ene mere sindssyge handling efter den anden. Og det bliver slået fast med syvtommersøm ti sekunder efter, at spillet er begyndt. For det starter med, at Ricco står på toppen af et fly og affyrer raketter mod det diktatur, som han skal vælte i ø-gruppen Medici.

2795968-jc3_screenshot_crazytether1_11_1418315492.12.2014

Det er så dumt, at det er genialt. Kort efter Ricco lander, bliver han også udstyret med en faldskærm, en wingsuit og en gribeklo, så han kan gribe sig fast på alt fra biler, helikoptere og alle bygninger i spillet. Han kan også gribe fast i en bil og så hægte den anden halvdel fast til noget andet og trække dem sammen. Så hvis en fjendtlig helikopter kommer flyvende mod dig, kan du hægte den fast til en lygtepæl, og så sker der meget hurtigt en voldsom eksplosion.

Det som gør Just Cause 3 helt exceptionelt er, at det aldrig direkte opfordrer dig til at skabe kaos. Det hele sker uden glimt i øjet, og det handler om at du skal tilføje kaos og uforudsigligheden til spillet. Hvilket betyder, at du kan gøre alt fra at være den hårdeste actionhelt til at lave scenarier, der mere end noget andet minder om en tegnefilm, når du hægter soldater fast til køer eller jævner en halv by med jorden.

JC3

Friheden til at skabe dit eget kaos gør også, at selv når spillets mange missioner er overstået, er der stadig rigeligt at give sig til i form af udfordringer og kampen om at ligge nummer ét på highscore listen over hvem, der skabe mest muligt kaos i de mange forskellige byer.

Uanset om du leder efter strukturerede missioner med masser af action eller bare vil have fuldkommen ukontrolleret kaos, så har Just Cause 3 lige præcis det, du har brug for. Det er et spil, der fungerer uanset om du bare vil lege i en sandkasse eller har behov for at blive guidet lidt rundt. Velkommen til et spil, hvor du kan udleve dine vildeste actionhelt-fantasier.

Fremtidens fjernstyrede bil er en rund bold

Sphero koster 830kr og fås bl.a. på Amazon
Her er en helt særlig julegave, som kan underholde både store og små. Sphero er en moderne fjernstyret bil. Du skal blot bruge en app, og så er det igang med at skræmme kæledyr og vælte alt i huset.

Sphero bold

På overfladen ser Sphero ikke ud af meget. Det er en lille hvid bold, men så snart du henter den officielle Sphero-app og kobler dem sammen, så har du en bold, der kan køre op til 7km i timen. Det hele styres ved hjælp af den medfølgende app, og når du starter med at bruge din Sphero, så kan den ikke så meget. Den kan køre rundt, hvilket i sig selv er sjovt nok, men jo mere du bruger den, desto flere tricks lærer den. Efter kort tid kan du få den til at lave en lille bitte hop, og når du får placeret de medfølgende ramper, kan du få den lille bold til at flyve ganske langt.

Sphero-bolden kan dog meget mere end bare at blive kørt rundt med. Der findes et hav af forskellige apps fra folkene bag Sphero til iOS og Android, og du kan blandt andet programmere en forudbestemt sti, som den skal følge. Der findes endda også langt mere avancerede apps, hvor du kan skrive din helt egen kode til Sphero og programmere den til at gøre alt muligt nyt.

Sphero-bolden kræver dog en hel del tilvænning, og den første time bumler du nok ind i en hel del ting:

Men så snart, der er styr på bolden, så bliver det virkelig sjovt at rulle rundt med bolden ind og ud mellem stolebenene eller spille improviseret golf med Sphero. Det er en moderne fortolkning af den fjernstyrede bil og er vanvittigt underholdende for både store og små. Men pas nu på diverse kæledyr og ting, du kan vælte!

Sphero 2.0

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 + 3 =

No Comments Yet.