June er verdens klogeste bageovn

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Forestil dig, at du kan følge med på video på din smartphone, hvordan din steg i ovnen udvikler sig. Eller ovnen selv finder ud af, hvor meget kagen skal have. Eller ovnen kan genkende, hvad man putter i den. Eller eller. Ovnen er ikke science-fiction, men kan købes om mindre end et år.

june ovn 6

June ligner alt andet end en superavanceret køkkenting fyldt med en stærk 4-kerne processor, kameraer, automatisk fødevaregenkendelse, opskriftlager på internettet og Wi-Fi.

June minder bare om en almindelig mikrobølgeovn i udseende. Den kan let placeres på køkkenbordet eller en hylde, men er stor nok til at bage en 30 centimeters pizza eller en hel kylling.

June styres af en Nvidia Tegra K1 processor af samme type, som sidder i mange smartphones. Her skal den bare ikke bruges til at ringe eller afspille videoer. I ovnen arbejder processoren bl.a. sammen med et højopløseligt kamera og en 5 tommers touch skærm på fronten.

JUNE OVN 2

Kameraet og tilhørende software bruges til at genkende den type fødevare, man lægger i ovnen. Samtidig vejes fødevaren, og dens temperatur måles.

Ud fra de data udregner June, hvor længe fødevaren – f.eks. en steg – skal bages, steges eller koges, før den er helt perfekt og mør.

Men det er bare starten: June finder automatisk forslag til opskrifter fra en online database, som kokken kan studere på sin iPhone eller iPad.

JUNE OVN 3

Her lægger man en app, der holder øje med ovnens madlavning, sender ”live” video billeder af fremskridtene inde i varmen og giver alarm om, hvornår retten står klar til servering.

Alt behøver dog ikke være forudbestemt: Både fra app’en og ovnens touchskærm kan man indstille tilberedningen helt efter eget ønsker – f.eks. om bøffen eller stegen skal være rød, medium eller gennemstegt.

June er også højteknologisk på mange andre fronter: Ovnen indeholder således konvektions-blæsere og seks varme-elementer af kulfiber, der både er effektive og sparer strøm. Således tager det kun June godt fire minutter at komme op på en temperatur på 175 grader.

JUNE OVN 5

Alt sammen godt og dejligt, men hvornår kan vi få denne herlige nye gadget i vores køkken?

Formentlig til næste forår, hvor Ammunition Group vil sælge June til priser fra 1.495 USD – ca. 10.000 kroner.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 + 17 =

1 Comment
  • Ebbe Nikolajsen
    juli 14, 2015

    Waaooo. Det er jo lige før, jeg også har en chance i et køkken.