KÆMPE MOTOROLA RAZR MAXX SPARER PÅ STRØMMEN

3 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Elektronista har testet Motorola Razr Maxx, der både er stor, tynd, stærk og holder længe på strømmen. 

Motorola Razr Maxx er ikke lomme-venlig

DAG 1

Mit allerførste indtryk da jeg pillede denne her telefon ud af æsken var noget i retning af ”HOLD OP den er stor!” og det har gennemgående været den reaktion jeg har fået, når jeg har hevet den op af tasken. Den er nemlig så stor, at det er svært at have den i lommen. Skærmen er intet mindre end 4,3”, men til gengæld er den tynd, og holder vægten på 145 gram.

Derudover er det ikke nogen pæn telefon. Der er kevlar (ja, det man laver skudsikre veste af) på bagsiden, og der er en runding på hjørnerne, der får den til at se lidt kluntet ud.

Sådan ser den ud

DAG 2

OH MY GOD! Der er stadig strøm på! Faktisk var der strøm på helt til om aftenen på dag to, hvor den så endelig gav op og gik i sort, selvom jeg ikke havde sparet på brugen af telefonen til både billeder, mail og utallige updates på Facebook og Twitter.

Mobilen har en funktion der hedder ”Smarte funktioner” – og de er smarte og kan også være med til at spare på strømmen. Det er en funktion, hvor man kan lave regler for, hvordan telefonen skal opføre sig under bestemte forudsætninger. Det kan eksempelvis være, at telefon skal gå i dvale, altså strømsparetilstand, hvor den hverken kan modtage opkald eller synkroniserer din mail i et bestemt tidsrum, hvor du alligevel sover. Den kan også åbne musikafspilleren når du sætter hovedtelefoner i eller gå på lydløs når GPS’en registrerer, at du er på arbejde.

DAG 3

Fra start af, har Motorola smidt en del widgets på startskærmen og det er værd lige at kigge dem igennem, for at finde dem der giver mening for en selv.

Motorola har gjort meget for at integrere de sociale netværk på telefonen, eksempelvis med funktionen ”Sociale netværk” hvor man får en samlet liste over eksempelvis nye tweets og statusopdateringer fra Facebook. Derudover er der også en widget Universalindbakke, der kan samle både sms, mail, Facebook og Twitter-beskeder i én samlet indbakke.

Går man ind under sit galleri, vil man også kunne se de seneste billeder ens venner har lagt ud. Selv kan jeg godt lide mine små “ture” rundt på de forskellige applikationer, for at tjekke hvad der er sket, men hvis man vil være lidt mere effektiv, er det en smart måde at få det hele samlet under én funktion.

DAG 4

På 4. dagen var jeg på photosafari. Kameraet er 8MP og tager okay billeder. De er ikke imponerende, men til gengæld er kameraet hurtigt til at starte op og kan også åbnes direkte fra den låste skærm. Det er nemt og hurtigt at sende billederne videre til andre applikationer, såsom Twitter eller Instagram.

Action shot! Billede taget med Motorola Razr Maxx
Razr Maxx klarer soldnedgange ret godt, så længe man ikke vælger indstillingen "solnedgang"

Når vi er ved billederne, har Motorola en funktion, der hedder Motocast, hvor man kan streame indhold direkte fra sin computer. Her snakker vi altså både billeder, musik, film og dokumenter, der kan streames trådløst over wifi eller 3G.

Den har også HDMI udgang, så du kan sætte telefonen til fjernsynet og se dit indhold på en endnu større skærm.

DAG 30

En hel måned med kæmpetelefonen har gjort, at jeg faktisk ikke synes den er så kæmpe mere. Overordnet er det en lækker telefon – stor skærm, der gør det lækkert at surfe, lang batterilevetid og maaange muligheder for at tilpasse den med smarte handlinger og den reagerer rimelig tjept. Skærmstørrelsen gør dog, at den er lidt bøvlet at betjene, hvis man ikke har verdens største hånd.

Køb den hvis du ikke skal have telefonen i lommen, ikke gider lade op hver dag og vil have en lækker skærm, til at surfe og se film på. Den kan bestemt godt leve op til nogle af de andre topmodeller på markedet.

Telefonen er set til en mindstepris på cirka 4300 kr.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen + seven =

1 Comment
  • Annika
    juli 17, 2012

    Havde overvejet den, da jeg har været glad for tidligere motorola-modeller, men.. da deres tablet ikke får opdateringerne så hurtigt her i EU (har heldigvis en USA-model), droppede jeg den… For lommen bruger jeg aldrig, og str er ca ens på ‘topmodellerne’ for tiden, så som taske-tøs er det jo nærmest ligemeget.