KAN VI STOLE PÅ BRUGERANMELDELSER PÅ NETTET? ELEKTRONISTA I TV2NEWS

1 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Engelsk krimiforfatter anmelder egne bøger under falsk navn. Elektronista har været et smut i TV2News for at tale om brugeranmeldelser på nettet, og hvorfor vi stadig kan bruge dem til noget. Klippet kan du se her. (et godt stykke inde i programmet)

En engelsk krimiforfatter R.J Ellory er blevet afsløret i at indrykke 5 stjernede anmeldelser for sin egne bøger på Amazon. Og ikke nok med det. Han har også givet sine konkurrenter dårlige anmeldelser. Det hele under et pseudonym. Forfattere verden over er i oprør og brugeranmeldelser på nettet er under beskydning. Men skal vi virkelig til at ignorere alle brugeranmeldelser  eller skal vi -som i alle livets forhold- bruge sund fornuft og basere vores film-bog-restaurantvalg på mere end én kommentar vi finder på nettet?

Jeg har været et smut i TV2News for at debattere brugeranmeldelser på nettet. Den anden gæst i studiet var Politiken anmelder Bjørn Bredal, og han kan godt lide den gode gamle avis og de “rigtige” anmeldere. Brugeranmeldelser gider han ikke bruge tid på at læse. Jeg mener brugeranmeldelser er en del af fremtidens kulturliv, og vil hævde (i modsætning til min meddebattør) at Wikipedia (som jeg antog han mente da han sagde Wikileaks) er en fantastisk brugerskabt kilde til information. Vi er ret enige om at have respekt for gode blogs. Hør mere i indslaget her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − 9 =

1 Comment
  • Annika
    september 6, 2012

    Alt efter produktet er mine valg forskellige.
    Bøger fx, vil jeg hellere høre hvad andre læsere synes.
    Hvis det er køkkengrej osv ligeså, mens hvis det fx er hardware, tv mm bruger jeg bestemt en blanding af reviews fra diverse større sider samt søger op på hvilke problemer folk skriver om online.