SÅDAN BRUGER DU DIN SMARTPHONE BILLIGERE OG SMARTERE

3 Min læsning

Af Cecilie Holm Elkjær

Med en smartphone og en wi-fi eller 3g-forbindelse er du uafhængig af dit teleselskab for at ringe, sende sms’er, mms’er eller videoer til dine kontakter. Rejser du ofte, kan du også roligt ringe, så længe du er ved et hotspot.

Elektronista guider til dig til de smarteste kommunikations-apps, der kan spare dig både besvær og penge.

Viber
Ringer du meget? Viber er en app, der gør det gratis at ringe både indlands og udlands. Du kan også sende gratis sms og mms. Du kan også kan ringe til og fra udlandet gratis, så længe du har internetforbindelse. Men det kræver, at den du taler med også har Viber. Bonus: Det kræver ikke log-in eller et brugernavn. Viber er gratis og kan hentes via iPhones AppStore og i Androids GooglePlay.

Tribair
Tribair er den hurtigst voksende app til internettelefoni. Her kan du sende gratis sms, billeder og videoer. Den rummer kort over gratis wi-fi-hotspots, og du kan bruge den verden over. Bonus: den er 45 % billigere end Skype, hvis du skal ringe fra Tribair til fastnet. Tribair er gratis og kan hentes via iPhones AppStore og i Androids GooglePlay.

Vtok
Vtok er en gratis app, du kan bruge til at fortage almindelige og videoopkald med. Den du taler med, skal også bruge Vtok eller have en gmail. Du kan også sende sms’er til andre brugere og chatte. Du behøver ikke have Vtok åben for at andre brugere kan ringe eller skrive til dig. Bonus: Det kræver ikke log-in eller et brugernavn. Vtok er gratis og kan hentes via iPhones AppStore og i Androids GoolePlay.

Fring
Har du brug for gratis gruppesamtaler, er Fring et scoop. Her kan op til fire personer ringe sammen. Du kan naturligvis også ringe til en enkelt, så længe den anden også bruger Fring. Her kan du også sende sms’er, mms’er og videoer. Bonus: videokvaliteten er skulle være markedets bedste. Fring er gratis og kan hentes via iPhones AppStore og i Androids GooglePlay.

WhatsApp
Whatsapp minder om Viber, men her kan du også dele videoer, billeder, kontakter og hvor du befinder dig. Med sin gruppechats-funktion er denne app også et fund for grupper, når det skal være let at diskutere eller aftale på farten. Bonus: Det kræver ikke log-in eller et brugernavn. WhatsApp koster 6 kr og kan hentes via iPhones AppStore og Androids GooglePlay.

Voxer
Med denne app kan du bruge din smartphone som en walkie talkie. Her kan du også indtale beskeder til dine kontakter, som de senere kan høre og svare på. Du kan også optage memoer til dig selv i stedet for en huskeseddel. Denne app giver dig også gratis adgang til at dele beskeder, billeder, gruppechat og hvor du befinder dig. Bonus: Du kan også bruge mange funktioner offline. Voxer er gratis og kan hentes via iPhones AppStore og i Androids GooglePlay.

Nimbuzz
Her er endnu en god app, du kan bruge til at foretage gratis opkald med eller uden video, chat, dele filer og videoer og sende sms’er og mms’er. Bonus: Du kan importere dine almindelige kontakter til Nimbuzz. App’en er gratis og kan hentes via iPhones AppStore og i Androids GooglePlay.

Skype
Skype er efterhånden en gammel traver, men ikke desto mindre er den lige effektiv. Her kan du ringe både til enkelt personer eller grupper gratis, så længe de også er Skype-brugere. Denne app giver dig også mulighed for chat eller at dele billeder. Kvaliteten afhænger af din wi-fi-forbindelse. Bonus: Du kan også ringe til fastnet-numre for en lav takst. Skype er gratis og kan hentes via iPhones AppStore og i Androids GooglePlay.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − 2 =

1 Comment
  • Dorte Nielsen
    september 7, 2012

    Det var billigere