Kickstart efteråret med 3 sublime spil

7 Min læsning

Gaming guide: Så er efteråret over os, og det kan du fejre med det absolut bedste Spider-Man spil, afslutningen på en fænomenal Tomb Raider-trilogi eller hvad med at bekæmpe rumvæsener i Destiny 2?

Spider-Man i topform

Marvel’s Spider-Man fås til Playstation 4

Spider-Man er ikke bare det bedste superheltespil i mange år, det er også et af Playstation 4s bedste spil overhovedet.

Det er ti år siden, at den første Iron Man-film med Robert Downey Jr. i hovedrollen fik premiere, og samtidig var det startskuddet til Marvels altdominerende superheltefilm. Men udgivelsen af Iron Man-filmen og skabelsen af hele Marvel Cinematic Universe har også en anden betydning: Der har ikke været ét spil om Marvels superhelte siden da. Så med udgivelsen af ‘Marvel’s Spider-Man’ til Playstation 4 er det ikke bare første gang i et årti, at der er et Marvel-spil på markedet. Det er også det første spil i en verden, hvor Disney og Marvels ekstreme fokus på kvalitet i deres film, også skal afspejles i et spil. Resultatet er et sublimt actionspil og det bedste Spider-Man-spil i årtier.

Spillet starter otte år efter, at Peter Parker blev bidt af en edderkop og blev til superhelten Spider-Man. Så når du starter med at spille, er det en erfaren, selvsikker og særdeles kompetent Spider-Man, du kommer til at styre. Både Spider-Man og Peter Parker har været en hel del igennem. Spider-Man har kæmpet mod en masse skurke og smidt dem i fængsel, og Peter Parker har været kærester med Mary Jane, men er nu gået fra hinanden.

Det er alt sammen detaljer, der er med til at bygge en verden op, som føles levende, for den har allerede en masse baggrundshistorie. Spillet bruger ikke tid på hele Spider-Mans baggrundshistorie, og det giver plads til at fortælle en helt anden slags superheltehistorie. En historie om Peter Parker, der prøver at få sit forhold til Mary Jane tilbage, en historie om Spider-Man, der endelig får sendt gangsterbossen Wilson Fisk i fængsel, men nu skal forholde sig til et New York, hvor alle de andre skurke nu prøver at udfylde tomrummet efterladt af Wilson Fisk for at blive den næste store skurk i byen.

Selvom historien langt fra er alt i Spider-Man, så fylder den rigtig meget. Og det er en god ting, for den er mesterligt fortalt. Det er et spil, der handler lige så meget om at slå på skurke, som det liv heltene faktisk lever, og hvor svært det er at leve det liv.

Spillets historie fylder en del, men der bliver også plads til at være en superhelt, og det at være Spider-Man i New York er også ekstremt vellykket. Følelsen af at svinge rundt i New York er eminent. Det ser kaotisk ud, men det føles som om, du altid er i konstant kontrol over hver eneste sving, hop og bevægelse, du laver. Den samme grad af præcision finder du også, når du tæsker skurke, og selvom det hele ser kaotisk ud, er der en rytme og struktur til alt i spillet. Når du først gennemskuer den, så opnår du komplet kontrol over Spider-Man.

Spider-Man er ikke mindre end den totale pakke. Det er ligesom filmene. Bombastisk og storslået, men samtidig et intimt drama med følelser og noget på hjerte. Men det er i sidste ende et superheltespil, og du kommer til at svinge dig igennem New Yorks gader med episk musik i ørene, fange skurke og redde dagen som alles yndlings Spider-Man.

 

Tomb Raider–trilogien når i mål med et hæsblæsende sidste afsnit

Shadow of the Tomb Raider fås til Xbox One, Playstation 4 og PC

Der er en scene, cirka halvanden time efter du har startet Shadow of the Tomb Raider, som eksemplificerer trilogiens sidste afsnit helt perfekt. Lara Croft, den unge opdagelsesrejsende der jager skjulte skatte, har lige overlevet en tsunami, der har destrueret en by i Peru. Død og ødelæggelse er overalt, men Lara er totalt blind for det. Det eneste hun ser er, at organisationen ‘Trinity’ er stukket af med en skjult skat, og Lara har overbevist sig selv om, at det er hendes skyld, at tsunamien ødelagde byen.

Det er i det øjeblik, blandt død og ødelæggelse, at Laras rejsekammerat Jonah råber, at alt ikke handler om Lara. Og lige nu er det vigtigere at hjælpe mennesker omkring hende, end at rejse videre og vende ryggen til alt det her kaos. Det øjeblik er et af de stærkeste i hele spillet, for både Lara og du som spiller bliver tvunget til i et kort øjeblik at stoppe op og tænke på noget andet end den næste skjulte skat og det næste store eventyr. Det er et kort lille øjeblik, men det understreger det grundlæggende tema i ‘Shadow of the Tomb Raider’ og det et kig indad i sjælen på Lara.

Laras rejse indad i sjælen kommer til syne mange steder i spillet. Hun er nået til det punkt i sit liv, hvor hun ikke gider det med medfølelse mere. Hun er blevet en kold, kynisk og kalkuleret dræbermaskine, når hun bevæger sig rundt i Perus mørke jungle. Hendes konstante fokus på at finde skatte før skurkene, koste hvad det vil, forvandler hende til en distanceret dræber. Selvom målet er vigtigt, at forhindre dommedag, så skyer hun ingen midler. Alle taktikker bliver taget i brug, lige fra at dække dig i mudder, så du kan gå i ét med omgivelserne, til at bevæge dig lydløst rundt i fjendens lejr og fjerne dine fjender én efter én. På mange måder minder denne fortolkning af Lara Croft,  hvor hun sniger sig rundt i junglen, og er et rovdyr på jagt, mere om Rambo

‘Shadow of the Tomb Raider’ følger i fodsporene på trilogiens to foregående afsnit og bygger videre på mange af de gode toner, som serien har anlagt. Der er en god blanding af action, gåder og udforskning af områderne Lara besøger. Der er skatkamre med dødbringende fælder, som du kun kan komme forbi, hvis du løser gåder og der er lysninger i junglen fyldt med lejesoldater, du skal tage dig af. Spillet byder på en rigtig god variation i både indhold og steder du besøger, og tempoet er så højt, at det konstant føles som om, du oplever noget nyt.

Hvis du elskede ‘Rise of the Tomb Raider’ fra 2015, så falder du pladask for dette afsnit i serien. Har du ikke spillet Tomb Raider i mange år, så er dette spil kulminationen på, hvad en moderne fortolkning af Tomb Raider kan være. Gennemtænkt, fyldt med action, gåder og ét stort eventyr.

 

Destiny når sit hidtige højdepunkt med Destiny 2: Forsaken

Destiny 2: Forsaken fås til Xbox One, PC og Playstation 4

Destiny 2 udkom sidste år med stor fanfare og velfortjent ros. Siden da har spillet fået et hav af små og store opdateringer hen over året, og det kulminerer nu i spillets hidtil største opdatering i form af Destiny 2: Forsaken. Denne opdatering er den største og dyreste indtil nu og tilføjer en enorm stor mængde nye ting til Destiny 2-universet.

‘Destiny 2: Forsaken’ starter med en omvæltning af hele universet. En af de mest populære figurer i serien, robotten Cayde-6, bliver slået ihjel, og det er din opgave at drage ud og hævne ham. Det gøres gennem en stor historie, hvor du bevæger dig i helt nye omgivelser på jagt efter Cayde-6’s drabsmand og hans undersåtter.

Historien er ikke ‘Forsakens’ styrke, men det er med til at binde de mange missioner sammen på en spændende måde, og det giver en god anledning til at se mange afkroge af de nye områder, der er blevet tilføjet til spillet. Men fokus for Destiny 2 er stadigvæk jagten på nyt udstyr, og ‘Forsaken’ tilføjer en masse nye elementer i spillet- fx tonsvis af nye rustninger, våben og helt nye superkræfter.

Hvis du vil spille med vennerne, er der også kommet en helt ny multiplayer-del i form af “Gambit”. Her dyster to hold om, hvem af dem, der kan skyde flest fjender, opsamle point og forvandle de point til forhindringer, som kan smides efter det andet hold. Det er en helt anden form for multiplayer i konteksten af Destiny 2, og giver den del af spillet en helt ny energi.

Hvis du spillede Destiny 2 sidste år, gennemførte det og er klar til nye eventyr i den fantastisk verden, så er ‘Destiny 2: Forsaken’ en fortrinlig fortsættelse på fortællingerne og spillets mange eventyr. Hvis du vil vide hvad hele “Destiny”-universet er for noget, så er ‘Forsaken’ et fantastisk sted at starte.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 + eleven =

No Comments Yet.