Klar til pladespiller (igen)? Når lyd og design skal spille sammen

3 Min læsning

Jeg har altid elsket lyden af vinyl. Og ikke mindst det nærmest højtidelige ritual, hvor pladen kommer ud af hylstret og nål bliver sat på. Er du klar over hvor fedt det er at ligge i sofaen og bare lytte til musik? Nu har jeg endelig fundet min nye pladespiller!

Som så mange andre har jeg mistet min oprindelige pladesamling, (noget med en fyr, der hed Thomas, som nu ikke kan huske, hvad han gjorde af hele min musikalske ungdom). Og gudhjælpemig om den anden pladesamling og pladespiller ikke røg, da X’en flyttede!

Så nu har jeg været på jagt. Jeg har fået gode råd fra jer derude undervejs (se de fede pladespiller tips i kommentarfeltet her), og nu har jeg endelig anskaffet mig både pladespiller og højtalere. Mit krav var, at ingen af delene måtte fylde for meget. Til gengæld skulle det se ordentligt ud uden at gå på kompromis med lyden.

Pladespiller-julegave
Billeder iøvrigt taget med iPhone 7 Plus. By far det bedste mobilkamera jeg har prøvet! Selv i virkelig dårligt lys!

Jeg endte med at vælge Pro-Ject, (som også mange af jer havde anbefalet. Det blev til den ret originale Pro-Ject Elemental Phono USB model, (jeg var dog også meget tæt på at vælge en Pro-Ject i blank pianolak, som seriøst var lige til at spise!).

Pro-Ject pladespiller

Den aflange pladespiller er jeg vild med, fordi den virkelig intet fylder! Der er lige præcist, det der skal være. Helt rent! Og så ser det faktisk lidt cool ud med den lidt anderledes form. Jeg valgte af samme grund hvid, så man faktisk på det sorte bord lægger mærke til designet.

Højtalerne er i det gode gamle klassiske mærke SA (som i gamle dage hed System Audio). Dem jeg valgte SA Saxo 1 Active fylder ikke voldsomt meget, og de har indbygget forstærker, men lyden er virkelig god. Og det alt afgørende er, at de også kan bruges sammen med telefonen. Det betyder i praksis, at når jeg ikke orker at vende plader mere (der kommer et punkt), så hopper jeg bare over på Spotify og bliver liggende i sofaen.

billede-05-12-2016-18-51-46

Og nu ved jeg godt, der sidder nogle hardcore lydnørder, som om lidt skriver i kommentarfeltet, at mine højtalere står for tæt på hinanden. Og det gør de også! Ideelt set fra et lydmæssigt perspektiv. Men det er min lejlighed og mit liv og min smag. Og de står fint sådan. Jeg er af den holdning, at man ikke skal være slave af, hvordan man “bør” sætte noget elektronik rigtigt op. Man skal gøre det så det passer ind i det liv, man lever. Og jeg har skøn lyd og det hele praktisk samlet. Og så gider jeg iøvrigt ikke have højtalere hængende på væggen.

En kæmpe fordel ved hele det her sæt er iøvrigt, at det er virkelig en no brainer at sætte op. Og nemt at flytte. Først havde jeg det i køkkenet, men så holdte jeg fest og rykkede det hele ind i stuen på få minutter.

Prisen er heller ikke uvæsentlig. Det kan meget hurtigt løbe op med dyrt lydudstyr, men hele den her pakke ligger til 5495 f.eks. hos Soundofnordic.dk. Det er overkommeligt og måske endda i omegnen af en (virkelig god) gave. Man kan jo evt. også nøjes med at købe pladespilleren til 1995 kr. og så kan den glade modtager selv vælge højtalere.

Lige til sidst må jeg komme med et tip, som jeg har haft kæmpe succes med flere gange nu. Hold en Cocktail & Vinyl fest. Inviter dine bedste venner og sig de allesammen skal tage deres yndlingsplade med til din samling. Bed dem skrive på pladen, hvorfor den er særlig. En genial måde at genopbygge sin pladesamling, mens man får noget helt særligt og personligt fra dem man holder af.

Happy listening :-)

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × two =

No Comments Yet.