Hvem er Danmarks bedste hacker?

2 Min læsning

Danmark er i underskud, når det kommer til IT-professionelle. Derfor har IT Universitetet og spilfirmaet Ubisoft afviklet en konkurrence for at finde den bedste hacker i landet.

screenshot-2016-11-26-at-15-49-49

Den gennemsnitlige familie på 3 har mere end 11 devices koblet til internettet, og sandsynligheden for at mindst én af dem ikke er sikkert koblet op på internettet er ret stor. Internet of Things er overalt, og fremtidens byer bliver mere og mere sammensmeltet med den digitale verden. Men med alt den teknologi har vi også brug for sikkerhed, og Danmark er i underskud når det kommer til IT-sikkerhedseksperter.

Ifølge en rapport fra regeringen står Danmark til at mangle 19.000 it-professionelle i 2030, og det kan give problemer for vores evne til at forhindre cyberkriminalitet.

Derfor har ITU og spilfirmaet Ubisoft (som netop har udgivet spillet Watch Dogs 2 som handler om rebelske hackere) i fællesskab lanceret en konkurrence for at finde Danmarks bedste hacker, og en kampagne for at øge fokus på at få de unge til at uddanne sig inden for IT.

ckcnmvhvaaemkue

Folk som leder efter sikkerhedshuller og rapporterer dem tilbage til firmaerne kaldes for ‘white hat hackers’ og er en essentiel del af hele internetkulturen. Google giver endda penge væk til dem som finder sikkerhedshuller og rapporterer dem til Google. Men hvis der ikke er nok af dem, så kan sikkerhedshullerne gå usete hen og i stedet blive udnyttet af mere traditionelle hackere som kan udnytte dem til knap så gode ting.

”Det er vigtigt for det danske samfund at uddanne IT-kyndige, der bl.a. kan imødegå den omsiggribende it-kriminalitet, og som forstår de nye typer af angreb fra cyberspace. Derfor er vi også meget positive over for denne kampagne, der forhåbentligt kan få endnu flere it-talenter frem i lyset,” siger Ken Friis Larsen.

Hvem er Danmarks bedste hacker?

I konkurrencen om at være Danmarks bedste hacker blev deltagerne udfordret med en række opgaver, og vinderen af konkurrencen bliver ikke bare “Danmarks bedste hacker”, men får også en tur for to til verdens største digitale festival – DreamHack i Sverige.

Testen er udviklet i samarbejde med en sikkerhedskonsulent fra Deloitte, der bl.a. rådgiver virksomheder inden for it-sikkerhed og cyberkriminalitet.

”Vi kan tydeligt mærke, at it-kriminalitet er et voksende problem for både danske og udenlandske virksomheder, der efterspørger rådgivning om dette. Det er en stor udfordring, og der er behov for dygtige talenter til at tage kampen op, og det håber vi, at kampagnen kan være med til at fortælle,” siger Kristoffer Blædel, der er sikkerhedskonsulent i Deloitte Risk Advisory Cyber Operations, og har været med til at udvikle online-testen.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − nine =

1 Comment
  • congi
    marts 12, 2017

    little t a gunman, a man with a baseball, and if i was hacker så havde jeg da hacket jer