Få overblik over de bedste spil fra november

8 Min læsning

Julen, vinteren og hyggelige aftener med tæpper står for døren. Så hvorfor ikke gøre det hele endnu bedre med nogle af efterårets bedste spil? Vi guider dig til tre af de bedste spil, du kan få fingrene i lige nu.

Hightech rebel mod overmagten

Watch Dogs 2 fås til Xbox One, Playstation 4 og PC

Velkommen til San Francisco. Teknologiverdenens bankende hjerte, det vilde vesten, hvor alt er på internettet.

wd-media-ss06-full-marcus-beautiful-lies_254769

Her bor Marcus Holloway, en ung hacker, som bliver offer for et system, der brændemærker ham som potentiel sikkerhedsrisiko, fordi han har søgt på de forkerte ting på internettet. Han er sort og en smule rebelsk. Systemets provokation mod Marcus gør, at han opsøger det berygtede hackerkollektiv DedSec og bliver en del af deres slæng. DedSec er ligesom Marcus: Unge, vrede og klar til at sætte en stopper for de store tech-virksomheder og deres totale dominans af vores privatliv.

Sammen med DedSec begynder Marcus at skaffe fans af DedSec. Fans som frivilligt donerer deres telefoner og computeres regnekraft til at udvide hackergruppens bot-net-hær, som skal bruges for at ødelægge Blumes servere og infrastruktur (det vi kender som et DDoS angreb – hvor serverne overbelastes af besøg hvorefter de bryder helt sammen).

Watch Dogs 2 afslører fra første sekund, at det hele handler om hightech-rebeller og kampen mod ‘The Man’. Det gennemsyrer alt, hvad du laver i spillet. Hvis du har set den fantastiske serie Mr. Robot, så forestil dig en mere aggressiv udgave af den filteret gennem satire og humor.

Marcus og hans venner er ikke superhelte, der skal redde verden. De er unge mennesker i midten af 20’erne, som har set sig sure på et system, der udnytter alle omkring dem, og de vil vælte det.

gif5c55f

Kampen mod de store tech-firmaer giver anledning til megen satire og jokes på vegne af branchen. Fx er der en mission i spillet, hvor du skal hacke en stor tech-virksomhed, Nudle (Google), og mens du bevæger dig rundt på deres campus, kommer Marcus med den ene kommentar efter anden om, at der er tæt på ingen diversitet omkring ham, og alle er hvide priviligerede mænd.

Teknologi er ikke bare grundlaget for satiren i spillet, det er også essentielt for måden, du spiller Watch Dogs på. Marcus har hacket systemet, så han kan gøre alt fra at regulere lyskryds til hans egen fordel, hacke rengøringsrobotter og bruge dem til at distrahere vagter, mens han sniger sig ind i et hus for at hacke en computer. Du 3D-printer endda dine egne våben i spillet, og hvis du ikke er vild med at skyde dig igennem spillet, kan du bruge din egen drone eller robotbil til at infiltrere og hacke dit mål, uden at du nærmer dig stedet.

Watch Dogs 2 giver en masse frihed til at angribe situationer, præcis som du vil, og måden teknologi/hacking kan bruges til din fordel gør, at selv de mere forudsigelige missioner bliver frisket en hel del op, fordi du kan hacke dig igennem dem, og angribe dem på din helt egen måde. Når det så samtidig bliver kombineret med et fantastisk karaktergalleri, velskrevne dialoger og en smukt realiseret San Francisco, er det svært ikke at forelske sig pladask i Watch Dogs 2.

Hvis det første Watch Dogs imponerede dig, så vil du elske Watch Dogs 2. Hvis det første Watch Dogs efterlod dig med følelsen af, at det var et spil, som kunne være så meget bedre, så bør du virkelig spille Watch Dogs 2. For her er et spil, som er så forbedret, forandret og gennemført, at uanset om du kunne lide det første spil i serien eller ej, så bør du spille Watch Dogs 2. Her er så meget gejst, energi og velovervejede beslutninger, som reflekteres i spillet fra top til bund. Watch Dogs 2 er ganske enkelt et fantastisk spil!

Elektronista anbefaler til

  • Dig der vil have en hightech udgave af GTA

 

 

Til vands, til lands og i rummet med det nye Call of Duty

Call of Duty: Infinite Warfare fås til Xbox One, Playstation 4 og PC

crbr5ra

Call of Duty-serien har været igennem alle tænkelige krige. Det startede med 2. Verdenskrig, så Vietnam og videre til moderne krig og senest nærfremtid. Men der er et sted, som Call of Duty aldrig har været, og det er fremtiden. Ikke noget med “ti år ude i fremtiden”, med ‘Infinite Warfare’ tager serien endelig springet helt ud i fremtiden. Her er rumskibe, talende robotter og laserstråler nok til flere krige.

Springet fra genkendelige våben til fuldblodsfremtid er så forfriskende at opleve. For det giver serien mulighed for at tage nogle chancer og for at blive mere vovet, end det har været i mange år. Det kommer først og fremmest i kraft af, at du ikke bare er endnu en soldat på slagmarken, du er kaptajnen, der skal navigere krigsskibet (krigsrumskibet) Retribution i kampen mod oprørsgruppen “SDF”. Gruppen er ledet af Kit Harrington (bedst kendt som Jon Snow fra Game of Thrones), der har et brændende ønske om at knuse den eksisterende regering og demokrati på jorden og i stedet gøre det en del af hans diktatur.

Du er kaptajn på skibet, og det åbner op for en historie, som både rummer det politiske spil mellem dig og regeringen på jorden, men også det forhold, du har mellem dig og de soldater, du har omkring dig, når du angriber fjenden. Brudet med spiltraditionerne i Call of Duty fortsætter, når du skal vælge, hvad du vil lave i spillet. For i stedet for at blive kastet ind i den ene mission efter den anden, så har du i stedet et stort kort, hvor du kan vælge, hvilken mission du vil igang med.

Der er reel frihed til at fortsætte jagten på skurken og fortsætte historien eller bruge lidt tid på at lave sidemissioner, hvor du kan indsamle nye våben og nyt udstyr, som kan hjælpe dig. Det er ikke et banebrydende system, men det er banebrydende i konteksten af Call of Duty, og det giver dig en konstant bunke af ting at gå igang med og skaber en variation i spillet, som ikke er set tidligere.

download

Samme brud med traditionerne sker dog ikke i spillets online. Her har det meget tilfælles med sidste års spil i serien – Black Ops 3. Specielt i måden, hvorpå du kommer rundt i spillets baner, føles som en naturlig revolution af det, der blev introduceret sidste år, og det gør, at fans kommer til at føle sig hjemme med det samme. Mange af de meget mindre innovationer er dog at finde i online-delen, men det er de små ting, som gør, at fans vil værdsætte seriens konstante fokus på at udvikle sig og overraske.

Dette efterår er fyldt til bristepunktet med imponerende skydespil, og i et år hvor Call of Duty-serien virkelig burde føle sig presset, så skubber den tilbage med en virkelig gennemført historie, der i konteksten af seriens etablerede rutiner bryder totalt med dem og leverer et forfriskende og anderledes Call of Duty.

Elektronista anbefaler til

  • Dig der vil have en anderledes og unik Call of Duty-oplevelse

 

 

Det japanske rollespil er blevet genopfundet

Final Fantasy XV fås til Xbox One og Playstation 4

29612811602_c135cce4b0_o

Final Fantasy-serien har eksisteret i næsten 30 år, det er en serie, som nogen er vokset op med og har fulgt dem gennem hele deres liv. Derfor er det noget af en vovet besked, som det nyeste skud i serien åbner med, så snart du har trykket “New Game”. Der står nemlig med hvid tekst på en sort skærm: “<i>Et spil for fans af Final Fantasy, og dig som aldrig har prøvet det før</i>”.

Det er en besked til alle om, at dette spil ikke bare er til de overbeviste fans, som vil have mere af det samme. Her er et spil, som prøver at genopfinde sig selv og være relevant for et bredere publikum, end det serien nogensinde før har haft.

Spillet handler om prinsen Noctis, som er ude på et roadtrip med sine tre bedste venner. Mens de er ude på eventyr, bliver Noctis’ kongerige invaderet af et fjendtligt land. Hans far, kogen, bliver dræbt, og hans kommende brud bliver fanget i et politisk magtspil mellem de invaderende styrker og kongerigets indbyggere, der er på nippet til at tage kampen op mod fjenden.

For at kunne tage kampen op mod fjenden må Noctis og hans venner drage land og rige rundt for at indsamle en række gamle grave fra tidligere konger. De gravsteder indeholder våben, som Noctis skal bruge for at kunne have nogen som helst chancen mod fjende.

b0nvg5l

Den verden, som Final Fantasy XV udspiller sig i, er en underlig blanding af trolddom og sværd blandet med moderne bekvemmeligheder. Noctis og hans venner kører rundt i en rigtig bil, de har mobiltelefoner, og det hele føles lidt som USA i 60’erne blandet med Game of Thrones. Det giver spillet en helt særlig sjæl, specielt når det bliver kombineret med det venskab, som så tydeligt stråler ud af Noctis og hans venner, når de rejser land og rige rundt. Det skaber en helt særlig stemning af at tage på eventyr og se hvad der sker lige rundt om hjørnet. Det er en verden, du har lyst til at udforske, og det er i sig selv en stor triumf.

Og der sker virkelig mange ting på Noctis og vennernes eventyr. Udover spillets historiedel, hvor du kæmper mod de invaderende styrker, så er der også en masse sideopgaver, du kan lave. Her er alt fra at fiske til at jagte monstre, som landsbyerne har brug for, at du dræber. En stor del af spillet går med at svinge sværd og kaste magi efter fjenderne, og heldigvis er den del af Final Fantasy XV helt fantastisk.

hjjcnm

Udover at svinge med sværd, så kan du som Noctis også kaste dit sværd og dernæst teleportere hen til, hvor sværdet lander. Det gør, at du næsten kan flyve rundt i spillets kampe, hvilket skaber en helt fantastisk hektisk stemning- Og når det først klikker inde i ens hoved, så kan man kontrollere og dominere kampene mod fjenden i en virkelig tilfredsstillende grad.

Final Fantasy XV er et spil med op- og nedture, men når spillet er forbi, så sidder man tilbage med en følelse af at have været på et storslået eventyr med en flok rigtig gode venner. Final Fantasy XV er et spil med store armbevægelser og endnu større ambitioner. Fans af serien vil uden tvivl kunne finde seriens “sjæl” inde bag den stilfulde og hektiske action.

spsb

For alle andre, som ikke rigtig har stiftet bekendtskab med den næsten 30 år gamle spilserie, så er Final Fantasy XV et eminent udført actionspil med en gigantisk verden, en stor og medrivende historie og et hav af sideopgaver.

Elektronista anbefaler til

  • Dig der vil have Skyrim filtreret gennem japanske øjne

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 − 6 =

No Comments Yet.