Klassisk ur og smartwatch i samme armbånd

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Det schweiziske luksus mærke Montblanc tilbyder en smart løsning til de, der elsker deres klassiske armbåndsur, men også gerne vil have fordelene fra trådløs kommunikation med en smartphone.

mont blanc ur 1

Montblanc ser ud til at blive den første af de klassiske urfabrikanter fra Schweiz, der kaster sig ud i smartwatch-racet.

Og ordet ”kaste sig ud” er måske lidt overdrevet, for Montblanc kommer ikke med et decideret smartwatch, men med en urrem med indbygget digitalt display, som kan bruges sammen med et klassisk analogt armbåndsur.

Denne geniale kompromisløsning er ideel for de mange, der elsker deres ”krydder” på håndleddet med al sin prestige og flotte teknik, men samtidig gerne vil have fordelene fra et trådløst samarbejde med en smartphone.

Montblanc, som de fleste kender bedst fra kostbare fyldepenne, sælger også armbåndsure i luksusklassen.

Det nye eStrap armbånd, som kan bruges både sammen med Montblanc ure, men som (principielt) også passer til andre mærkers armbåndsure, skal koste 250 euro – ca. 1.850 kroner. Det er ganske billigt, når man tænker på, at det kommer fra Montblanc.

mont blanc ur 2

Displayet på e-Strap er 40 mm langt, ni mm tykt og 14 mm bredt. Det er stødsikkert og vandtæt – hvilket er en simpel nødvendighed, når displayet sidder på undersiden af håndleddet med det klassiske ur på oversiden.

Den berørings-følsomme OLED skærm er på 0.9 tommer og med en opløsning på 128 x 36 punkter. Skærmen er i sort/hvid, så den matcher med farven på et Montblanc armbåndsur.

MontBlanc understreger, at e-Strap kan mere end at vise notifikationer om f.eks. opkald, sms, emails eller kalender alarmer, der er sendt trådløst via Bluetooth fra en smartphone.

E-Strap kan også styre telefonens afspilning af musik, fjernstyre kameraets udløserknap, tælle brugerens skridt og beregne hans kalorieforbrænding – alt sammen via en app, der fås til iPhone eller Android.

Montblanc vil sælge en hel stribe af sine armbåndsure komplet med e-Strap. Det billigste er Timewalker Urban Speed Automatic til 2.990 euros – ca. 22.000 kroner….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − 8 =

No Comments Yet.