Kølige drinks på 45 sekunder

1 Min læsning

Af Leif Bomberg

Den omvendte mikrobølgeovn må blive køkkenets næste super gadget.

enviro cool 1

Den ligner en mikrobølgeovn i high tech design, men har faktisk den stik modsatte effekt. Den næste “must have” gadget til køkkenbordet varmer ikke maden op – den køler alle væsker, øl, vin, cocktails, sodavand osv ned på rekordtid.

Cool V-Tex er navnet på den omvendte mikrobølgeovn, som Enviro Cool i øjeblikket prøvekører på en række cafeer, restauranter og barer i England.

I den professionelle version er Cool V-Tex lidt stor, men dens indbyggede computer rummer også en buffer, så den kan køle seks glas eller krus ned på ét minut – 10 sekunder hver.

enviro cool 2

Den kommende V-Tex udgave til privatbrug bliver mindre – se fotos – og lidt langsommere. Ca. 45 sekunder tager det at køle et glas vand eller anden væske fra stuetemperatur til køleskabskolde 5 grader.

Tricket ligger i at manipulere den hvirvelstrøm, som opstår, når beholderen med væske roteres med varierende hastighed og i forskellige vinkler.

Resultatet er en køler, der bruger 80 pct. mindre strøm end et konventionelt køleskab eller en fryser.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × 3 =

1 Comment
  • Hans
    november 22, 2013

    Den er da for overdrevet fed den gadget der. Så bliver det lige pludselig meget nemmere at få sig en kølig drink på en varm sommerdag, eller en såkaldt ‘ice café’, hvis man er til dét! ;-)