Kraks Blå Bog nu online og som app

2 Min læsning

Af @christianevejlo

Så er det blevet muligt at taste sig frem til biografier om mere eller mindre kendte danske profiler. Det legendariske opslagsværk Kraks Blå bog er nemlig gået online og findes nu også som app.

Den nye Blå Bog-portal åbner adgang til 35 forskellige faggrupper, og man kan søge på fx navn, titel, fødselsdato eller faggruppe, fx Politik, Medier eller Videnskab. Hvis man ønsker adgang til en fuld biografi koster det 49 kr. pr. styk. Det er også muligt at købe et fuldt online abonnement på årsbasis og som flerbrugerløsning eller at købe mindre pakker af biografier. Men så skal man virkelig hoste op. Fuld adgang til hele databasen for 3 personer i ét år koster 9.900 kr. Vil man holde sig til den fysiske bog koster den altså også 1975 kr. for 2014-15 udgaven.

Kraks Blå Bog er ingen vårhare
Kraks Blå Bog er ingen vårhare

Og med den digitale udgave bliver Blå Bog mere aktuelt. Redaktionen går også Wikipedia vejen og lader de optagne selv bidrage med de grunddata, der indgår i opslagsværket. Alle optagne personer modtager en korrektur, så de mindst en gang årligt har mulighed for at opdatere deres biografier. Oplysningerne redigeres efterfølgende af opslagsværkets redaktion, således at de tusindvis af biografier så vidt muligt følger samme skabelon.

”Vi har fået rigtigt mange forespørgsler fra fx både journalister, fag- og amatørhistorikere på at kunne søge tilbage i tidligere udgivelser. Det er en meget stor opgave at digitalisere de tidligere udgivelser, men takket være fondsdonationer er vi tæt på målet. Lige nu er vi i gang med scanningen af knap 130.000 sider – og håber at kunne præsentere en samlet løsning med online adgang til over 30.000 biografier af betydningsfulde danskere gennem mere end et århundrede. Planen er, at det sker i løbet af 2015”, siger redaktionschef Hanne Dal, Gads Forlag.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 + 7 =

No Comments Yet.