Kunstig intelligens skaber sød musik i dine ører

2 Min læsning

Hvad sker der, når man kombinerer en nordlysjæger og en komponist med kunstig intelligens? Onsdag d. 30/11 var vi inviteret til Wien af Huawei for at opleve verdens første symfoni komponeret i samspil med kunstig intelligens, og det var en smuk, syret og særlig oplevelse.  

Hvis man har set lidt for mange serier, kan tankerne hurtigt komme til at flyve rundt, så snart man hører ordene kunstig intelligens. Der er noget uforudsigeligt og Terminator-agtigt over, at maskiner pludselig kan tænke og handle på egen hånd. Derfor var overraskelsen også stor, da Huawei inviterede til en klassisk koncert i det verdensberømte koncerthus Musikverein i Wien, hvor hovedattraktionen var alt andet end klassisk – symfonien var nemlig komponeret af kunstig intelligens!

Composing music Huawei

Når en smartphone bliver komponist

Den klassiske symfoni var inspireret af nordlys, og det er også her, den kunstige intelligens spiller sin rolle. Nordlyset er nemlig blevet fotograferet med Huaweis smartphone Mate20pro, og så har den intelligente software i telefonen omdannet lys til lyd. Helt teknisk er smartphonen udstyret med en Kirin 980, som er en processor, der rummer et de mest intelligente chipset på markedet. Den kunstige intelligens i Mate20pro-telefonen har altså analyseret videooptagelser af nordlyset og foreslået musikalske udtryk. Arbejdet med nordlys, musik og kunstig intelligens mundede ud i en storslået symfoni, der blev fremført i historiske omgivelser i Wien af et specialudvalgt symfoniorkester.

Det bliver for alvor spændende at se, hvad fremtiden vil bringe, efter at Huawei har slået dørene op for samspillet mellem det kreative og det kunstige. Det er i hvert fald vanvittigt spændende at se, hvad kunstig og menneskelig intelligens kan skabe sammen – og mon ikke Huawei har inspireret flere brands til at melde sig ind i kapløbet!

Du kan høre symfonien lige her:

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × three =

No Comments Yet.