KUSSE- SÅ ER DET SAGT!

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Sådan fungerer Kussomaten i praksis

Det er første og nok også sidste gang vi helt bramfrit bruger (70er) ordet “kusse” på Elektronista. Der er ikke fordi vi er stive og løber rundt efter en FCK kamp med en fadøl og bare har lyst til at råbe ordet komplet formålsløst ud i universet (jo det er der folk der gør- selvom flere foretrækker søsterordet “Fisse!”). Det er heller ikke fordi, vi vover os ind på området for internetsex, piger på nettet eller webcam-action (men bliver interessant at se om Google giver noget trafik, nu vi alligevel bruger ordene. Hvilket jo så egentlig i praksis betyder at man kan vedhæftet artiklen det gode gamle og i denne sammenhæng helt relevante udtryk “narrefisse”- for her er jo ikke rigtig noget at komme efter.

Nej vi skriver selvfølgelig om “kussen”, fordi der selvfølgelig er en vinkel til det digitale liv og fordi det idag er Kvindernes Kampdag. Vi har fat i et digitalt projekt der handler om- ja kvindernes mest intime dele. Projektet der vækker lige dele forargelse og forundring går under navnet “Kussomaten”. “Kussomaten” indsamler anonyme  billeder af hvad man kunne fristes til at kalde “hverdagskusser”. For ligesom at gøre op med internettets mange urealistiske “pornokusser”. De samlede kusser lægges ind på KvindeKendDinKrop, hvor vi så alle kan følge med i variationer over temaet.

Du kan også melde din kusse til dette digitale projekt! Du du slipper dog for at stille op til bedømmelse foran et Xfaktor panel (alle over 18 kan være med), men kan i stedet blot møde op i dag på Goethe Instituttet og få taget et billede i selve “Kussomaten”- en fotoautomat som senere vil rejse rundt  i landet, så vi også får fynske og jyske kusser med. (Der kunne jo være kulturelle forskelle). Hvis du gerne vil deltage i fotoprojektet, men ikke er i nærheden af Kussomaten, kan du selvfølgelige deltage ved at at tage et billede af din kusse med mobilen og sende det til 1919  husk at tilføje “kusse”. (Vi anbefaler du sletter det fra telefonen bagefter- bare et tip).

Kussomaten er bygget af fire kvindelige designingeniørstuderende: Emily Frimand, Maria Thorborg Hansen, Caroline Aasted Due og Charlotte Præstmose Christiansen. Den får premiere på kvindernes Kampdag 8. marts, som også er udgivelsesdagen for den danske oversættelse af bogen ‘Vulva: den usynlige køn’.

Læs mere om Kussomaten på kvindekenddinkrop.dk

Synes du også kusse er et 70er ord og vi trænger til et nyt? Kunne du finde på at bruge Kussomaten? Burde man lave en Pikomat i ligestillingens tegn?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + twelve =

1 Comment
  • niels
    juli 21, 2011

    kussen