Leaf Urban er det smarteste smykke af alle

2 Min læsning

Det nye smykke rummer et væld af sensorer. Via en medfølgende app på mobilen kan man tjekke alle de sædvanlige motionsdata – plus nye ting som menstruationscyklus, stress og humør.

leaf smart 5

I disse moderne online-tider er ”smart” ikke nødvendigvis lig med, at noget er flot eller kønt eller følger den seneste mode. I hvert fald ikke når vi taler tøj og smykker.

Til gengæld skal ”smart” markere, at tingene har indbygget elektronik og sensorer, der gør dem intelligente og holder dem up-to-date via tingenes internet. Og det kan sagtens være tøj og smykker.

I lighed med fitnessarmbånd og mange smartwatches kan Leaf Urban opsamle data om antal vandrede skridt, kropstemperatur, puls, kalorieforbrænding osv. Bare gjort på en lidt mere pyntelig måde.

leaf smart3

Den nye udgave af Leaf, der netop har haft premiere, kan nok et par interessante, nye ting:

 • Smykket kan overvåge og forbedre ens søvn.
 • Det opdager, når man er stresset og kommer så på smartphoneskærmen med gode råd til at klare belastningen.
 • Leaf Urban og app holder styr på kvindens menstruationscyklus og kan grafisk give prognoser på, hvornår bæreren er mere touchy og følsom over for stress.
 • Og så skal Leaf kunne holde øje med bærerens generelle humør og helbred. Går det ikke alt for godt, kan Leaf app’en f.eks. foreslå hvilepauser, meditation, åndedrætsøvelser osv.

Det lyder jo næsten, som om man har en huslæge og en psykolog med i sit smykke, som man kan bære alle mulige steder. Som broche, som armbånd eller som halskæde.

Leaf kan selvfølgelig ikke forudse præcist, om den kommende dag er særlig actionpræget, fyldt med problemer – eller om bærerens krop og sind bliver hårdt belastet.

leaf smart 4

Men Leaf kan give indikationer om både stressniveau, ens aktuelle helbredstilstand, om man har sovet godt – og om man har gjort de øvelser og den motion, som app’en har foreslået og planlagt for en.

Bellabeat hævder, at Leaf kan give et meget bedre helhedsbillede end andre tilsvarende apps, der måler alle mulige ting på og i kroppen. Deres data vil ofte være uden sammenhæng med hinanden.

Leaf Urban smykket er fremstillet af træ og miljørigtigt genbrugskunststof, der ligner en ædelsten. Smykket er vandtæt og kan let tages med i voldsomt regnvejr eller i bruser. Selv en tur i vaskemaskinen anbragt på et stykke tøj kan Leaf overleve.

Leaf er forsynet med en dobbeltclips, som kan fås i enten sølv eller rosa guld. Den tilhørende app fås både til iPhone og Android.

Det smarte nye smykke koster mellem 120 og 130 USD alt efter version. Det svarer til knap 900 kroner….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − fifteen =

2 Comments
 • Pernille
  marts 19, 2017

  Hvor har I fundet ud af, at der er puls og måling af kroostemperatur i produktet? For på producentens hjemmeside står der intet om, at dette er en specifikation?

 • Karin Staf
  oktober 16, 2019

  Hvor kan man købe Bellabeat fittnestrackeren i Danmark?