Lider du af selfitis?

1 Min læsning

Har du en konstant trang til at tage selfies? Poster du ofte selfies på de sociale medier? Så lider du måske af selfitis. Det er i hvert fald, hvad en række førende psykologer mener. De kalder selfitis en decideret lidelse, som kan være behandlingskrævende. 

En af de eksperter, som har forsket i fænomenet, er Mark Griffiths, professor i  Behavioural Addiction på Nottingham Trent University’s Psychology Department. Hans forskningsresultater er publiceret i  International Journal of Mental Health and Addiction. Det skriver The Telegraph.

Griffiths definerer Selfitis ud fra, hvor ofte, du tager billeder af dig selv, hvor mange gange du poster dem på sociale medier og af hvilke grunde, du gør det. Det kan være, at du føler, du får anderkendelse, at det gør dig i bedre humør, og at du føler dig mere populær, når du poster selfies.

Griffiths har delt selfitis-lidelsen op i 3 kategorier: Kan du genkende dig selv i en af dem? 

Borderline – Du tager billeder af dig selv mindst 3 gange om dagen, men poster dem ikke på de sociale medier.

Akut – Du tager billeder af dig selv mindst 3 gange om dagen og poster dem på de sociale medier.

Kronisk – Du har en ukontrolleret trang til at tage billeder af dig selv – døgnet rundt, og du poster selfies på de sociale medier mere end 6 gange dagligt.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty + 18 =

No Comments Yet.