En lysende god gaveidé – Philips Hue

2 Min læsning

Personligt trådløs lys-styring til babyværelset, børneværelset, arbejdsværelset, soveværelset, disco-hulen, lektiehjørnet, ved lænestolen og på badeværelset.

I nogle familier er retfærdig gavefordeling meget vigtigt, og ville det ikke være dejligt at kunne købe præcis det samme til alle OG, at alle ville få stor glæde, omend forskellig glæde af gaven?

Jeg mener, at Philips Hue – og andre lysstyringsystemer kan være denne gave. Her i familien har vi lige brugt Philips Hue som fødselsdagsgave til den 12-årige, der bestemt ikke er til legetøj mere og heller ikke er rigtig tilfreds med ene bløde pakker.

Han fik et startkit med tre 9W LED-pærer og en bridge – bro mellem wifi og pærerne. I løbet af få minutter var han igang. Download af app, og så var værelset badet i gul, grønt, blåt, rødt og alle nuancer derimellem. Stroboskop blink og blid fading. Philips tilbyder gratis en basisstyrings-app, men der var selvfølgelig straks brug for en mere avanceret Hue Party-version til 29 kr. Basis-appen har temaer som reading, energize og feet up, og du kan selv kreere og navngive flere lyssætninger.

Hue appDer findes flere apps – højaktuelt Hue Christmas til 16 kr. Du kan også vælge The complete Hue collection til 59 kr. Den indeholder Hue World Cup, Christmas, Fireworks, Halloween og Disco. Effekten af lyssætningen vil nok øges med flere pærer. Med tre pærer er basis-app og måske Disco egentlig tilstrækkeligt. Pærerne kan også styres via IFTTT.

Hue regnskov Karens badeværelse

Den ene pære er fra i dag eneste lyskilde på vores badeværelse. Ikke fordi, vi vil have disco, høj aktivitet eller sleep belysning derude, men fordi jeg kan slukke for lyset fra min sofa – altså når
nogen forlader rummet og glemmer at slukke. Må dog indrømme, at vi glæder os til de næste gæster, som måske skal forkæles med lidt pludselig regnskovsstemning, når de er besøger vores toilet.

Vi har apps installeret på flere devices, og det er vigtigt, at man slår andre pærer, end den man ønsker at ændre fra, da man default ændrer alle pærer, hvis man vælger et nyt tema.

Broen kan styre 50 pærer. En pære med farver koster ca 400 kr og en med hvidt lys ca. 150 kr. Der findes også i light-strips med 30 små LED pærer, som giver andre anvendelsesmuligheder, som lys under sofaen og rundt i vinduet.

Se mere om Philips Hue her. Eller lignende produkt fra OSRAM her. Tidligere omtale på Elektronista – gæster i dit digitale hjem.

Julegaven til alle?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 3 =

1 Comment
 • Jordi
  december 20, 2015

  Hey,

  Tak for et godt program idag, hørte i talte om en NY Times app, der angiveligt lader læseren “gå ind” i historierne, sådan lidt VR -ish. I sagde i ville fortælle mere her, men jeg har svært ved at finde det?

  Mvh
  Jordi