MARIE HØST ER UGENS ELEKTRONISTA

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Hun er ny vært på gadgetprogrammet So ein Ding. Men hvor kommer hun fra? Hvilke sites og blogs anbefaler hun? Og hvordan har hun det egentlig med teknologi? Læs med når Elektronista møder Marie Høst.

Hvad har du tidligere arbejdet med før So ein Ding?

Jeg startede som tv-tilrettelægger på DR, lavede dokumentarer en periode og blev derefter tilrettelægger på den 11. time, hvor jeg bl.a. var ansvarlig for at Mads Brügger og Mikael Bertelsen legede Postmand Mads og Kat Mikil i vores sidste program.

Nu er jeg startet som medvært på So ein Ding, hvor jeg skal stå for at guide til alt det gode på nettet, mens Nikolaj beholder dimserne.

Hvad er dit forhold til teknologi? Har du tidligere beskæftiget dig med området?

Jeg er interesseret i teknologiske landevindinger generelt, men i mit eget liv er teknologi mest til stede som en måde at formidle viden. Jeg bruger al min tid på nettet, både på arbejde og i min fritid, og jeg er vokset op med at stort set alt hvad jeg har brug for at vide, ligger for mine fingerspidser. Jeg tænker ofte på, hvordan det må have været at være journalist for 30 år siden, på hvor meget mere opsøgende arbejde det krævede at skaffe information. I dag handler det meget mere om at sortere og være kildekritisk.

Hvad er din yndlingsgadget lige nu? 

Jeg vil helst ikke sætte produktnavn på hvad jeg foretrækker privat, når jeg lige er startet på et public service program.

Hvordan bruger du dine yndlingsgadgets? 

Når det kommer til mit eget gadgetforbrug, er det helt overvejende som middel til kommunikation. Jeg lægger ikke rigtig mærke til dem hvis de virker, men bliver til gengæld vanvittigt irriteret hvis de ikke kører helt fejlfrit. Min telefon og min computer må ikke skabe problemer, eller være besværlige at betjene. Det er fuldstændig essentielt.

Hvad ønsker du dig? 

Jeg har ikke specielt meget tech-stuff. Det er f.eks. nok meget sigende, at min søn en dag kom hen til mig og sagde – Se min iPad mor, og viste mig en køkkenflise, som han trykkede ihærdigt på. Så det jeg ønsker mig mest er nok en iPad til ham. Han er blevet træt af at lege med flisen.

Er der noget du synes nogen bør opfinde? 

Jeg glæder mig helt vildt til vi på et tidspunkt får trådløs strøm og slipper for det ocean af opladere og lednings-spagetti som er så irriterende at kæmpe med. Det skulle være på vej i form af en magnestisk induktion. Men hvor langt de er med det, og om det overhovedet er effektivt nok, det aner jeg ikke.

I hvilke sammenhænge er gadgets og teknologi lækkert? Noget der ser godt ud eller får dig til at føle dig på toppen på en eller anden måde? 

Teknologi er lækkert når det på en fuldstændig simpel måde, løser et hverdagsproblem. Som f.eks. da vi alle sammen vi gps i vores telefoner. Fatter ikke hvordan jeg fandt rundt før.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? 

I vores første So Ein Ding program fortæller jeg om Vice.com, som virkelig er en guldgrubbe af halv-outreret underholdning. Det er ret ungt og smart, og de gør sig både i nyheder, mode, musik, tech og meget mere, men specielt deres dokumentarer er værd af snuse lidt rundt i.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? 

Det er virkelig banalt, men den app jeg bruger alleroftest (udover facebook) det er DMI byvejret, for at tjekke hvilket tøj jeg skal give min søn på i udflytterbørnehaven.

Kan du anbefale nogle personer eller sider man bør følge? 

Jeg er ret vild med Maria Popova, som har bloggen Brain Pickings. Det er super lækkert formidlet kulturstof med fokus på litteratur og kreativitet. Det mest fornuftige overspring du kan foretage dig.

Har du et teknologi tip til andre?

Mit bedste teknologi-tip må være at få skrivebord overfor Nikolaj Sonne. Det er svært at blive ved med at være teknologi-begynder, når man overhører hans samtaler.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three + 17 =

No Comments Yet.