McDonald’s laver sprit nyt spil til den 30 år gamle Gameboy

2 Min læsning

Ja, du læste rigtigt. McDonalds har lavet et rigtigt spil til den 30 år gamle Gameboy, og så giver de det endda gratis væk.

Tilbage i 90erne havde McDonalds i USA et væld af maskotter. Der var selvfølgelig Ronald McDonald, men der var også et meget bredt karaktergalleri af forskellige figurer, der gik på eventyr i McDonalds land og som du selvfølgelig kunne få som legetøj i dine Happy Meals.

McDonalds havde et bredt udvalg af maskotter tilbage i 90erne

En af de figurer var den lilla klump Grimace, og han er nu stjernen i et helt nyt Gameboy spil, som McDonalds har fået lavet små 30 år efter, at GameBoy Color var at finde på butikshylderne. Spillet er ret simpelt, der er tre baner og når de er gennemført kan Grimace holde en fødselsdagsfest. Men spillet er faktisk bygget som et ægte Gameboy spil, og er bygget i et open source værktøj til at lave moderne Gameboy spil, der faktisk kan køre på den gamle håndholdte maskine.

Grimaces Birthday opfører sig præcist som et ægte Gameboy-spil fra 90erne

Spillet er som grebet ud af tidslomme fra 90erne, med alt hvad det indebærer af skater-attitude og et hårdslående bipbip soundtrack. Du kan spille Grimaces Birthday gratis i din browser eller på din smartphone lige her.

McDonalds er ikke alene om at lave fastfood spil

McDonalds er dog ikke den eneste fastfood kæde, der har prøvet det med at udgive spil. Tilbage i 2006 udgav Burger King faktisk hele tre spil på Xbox 360 konsollen. Alle sammen selvfølgelig med Burger King kongen i hovedrollen.

Der var det bizarre ‘Sneak King’, hvor du skal snige dig rundt og stjæle burgere. Så var der ‘Big Bumping’, hvor du dyster mod vennerne i radiobiler og ‘PocketBike Racers’ som er et mere traditionalt racerspil, hvor det gælder om at komme først over målstregen.

Hver af spillene kunne kun købes i Burger Kings butikker, og særligt ‘Sneak King’ har med årene fået en form for kultstatus i spilmiljøet. Takket være dets bizarre stil og underlige ide.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 5 =

No Comments Yet.