MICROSOFT GÅR I KRIG MOD SPOTIFY OG APPLE TV

3 Min læsning

Det var en kølig morgen i Ørestaden, København, da Microsoft åbnede dørene for hvad de forventer af fremtidens underholdningsplatform.

Nøglen til underholdningen mener Microsoft kommer i form af tre-enigheden mellem Windows 8, Xbox 360 og Windows Phone 8 platformen. Det hele skal være en stor underholdnings-pakke:

En ny æra for Xbox
Således var overskriften for den måde Microsoft vil indtage din stue på. Og den trojanske hest kommer i form af spilmaskinen Xbox 360, som efterhånden har sneget sig ud i 67 millioner hjem verden over, og når maskinen i slutningen af oktober vil få adgang til et væld af apps, vil den ifølge Microsoft tage et stort og vigtigt skridt. Nemlig at holde op med at være en spillemaskine, og blive til en underholdnings-maskine.

Det betyder, at du får adgang til Netflix, HBO, ComoYo, YouTube, Twitter, Facebook og senere også fodbold på din Xbox lige midt i stuen. Målet er at samle alt i en boks, og ikke mindst tage kampen op mod Apple TV og Smart TV’s. Microsoft vil udover apps fra partnere også stå klar med en ny videoshop med navnet Xbox Video, hvor du kan leje eller købe de nyeste film.

Men at se tingene på sofaen er dog kun halvdelen af historien, for med en Windows 8 computer eller tablet i hjemmet, kan du nemlig fortsætte med at se det nye afsnit af Game of Thrones i sengen, i køkkenet eller på farten. Microsoft har for alvor taget skyen til sig, og det ses i deres underholdingstiltag Alt snakker med skyen, og holder dig hele opdateret. Lige fra de film du ejer, til muligheden for at fortsætte hvor du slap uanset hvad du bruger af maskine.

30 millioner sange
Men det stopper ikke ved film og tv. Den store verdenspremiere vi fik præsenteret for os var Xbox Music – Microsofts eget forsøg på at tage kampen op mod både Spotify og iTunes, som du kan prøve fra i dag.

Xbox Music er en to-delt service, hvor du får to forskellige muligheder:

– Du kan købe din musik som på iTunes og beholde det forevigt

– Du kan for 99,- hver måned få adgang til 30 millioner sange og en stor bunke musikvideoer, som du kan streame på din Windows 8 PC, tablet, Xbox eller Windows 8 telefon.

Har du en iPhone eller en Android telefon må du væbne dig med tålmodighed, da der først vil være Xbox Music apps der til næste år.

Udover bare at høre den musik du gerne vil, er det også muligt at lade den “smarte DJ” finde sange der minder om den musik du rigtig godt kan lide. Meget i stil med den DJ funktion du finder i iTunes.

Microsoft står stærkt og godt
Alt i alt står Microsoft ret stærkt på underholdningsfronten. Med Xbox Music og de mange nye video apps står Microsoft meget stærkere end Sony med deres Playstation eller Nintendo med Wii.

For Microsofts konkurrent er ikke de andre spilmaskiner, det er Apple. Kampen om stuen er begyndt, og det kommer kun til at være til gavn for os forbrugere.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty + 16 =

No Comments Yet.