Microsoft har købt Minecraft

2 Min læsning

Verdens måske mest populære spil er nu i hænderne på Microsoft. En handel, der er blandt de største nogensinde for Microsoft.

Minecraft til Xbox

Rygterne har været mange henover weekenden, og nu er det officielt.

Microsoft har smidt 14 milliarder kroner efter Markus Persson (også kendt som Notch på internettet), Jakob Porsér og Carl Manneh for at få ejerskab over deres firma, Mojang, såvel som spillet Minecraft.

Minecraft er blandt verdens største spil, solgt i mere end 54 millioner eksemplarer, og lader spilleren bygge lige hvad de vil i en stor digital verden. Det er LEGO for en helt ny generation.

Microsoft fortæller i deres pressemeddelelse, at det her og nu ikke vil få nogen konsekvenser for Minecraft fans på PC, Xbox, Android, iOS eller PlayStation.

Fremtiden for Minecraft er dog mere usikker. For købet vil formentlig få konsekvenser for alle, der ikke ejer en Xbox. Lige nu er Microsoft dog fokuseret på, at fastholde det Minecraft alle kender og elsker. Samt sørge for, at den kommende Minecraftfilm, der laves i samarbejde med Warner Bros. bliver en succes.

Hvis du vil vide endnu mere om det vidunderlige Minecraftfænomen, kan du se dokumentarfilmen Minecraft: The Story of Mojang her.

Det handlede ikke om penge

Med købet af Minecraft træder alle tre grundlæggere af firmaet ud af det, Microsoft overtager, og alle medarbejdere bliver, hvis de har lyst. Markus Persson og hans to kumpaner arbejder lige nu på forskellige private projekter.

Markus Persson selv fortæller i et personligt blogindlæg, at han ingen planer har om at lave noget, der er skal være så stort som Minecraft igen. Han fortæller også, at salget til Microsoft for ham ikke handlede om pengene, men om at han ikke længere kunne klare vægten af Minecrafts størrelse, og ville distanceres helt og aldeles fra spillets gigantiske succes.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + eleven =

3 Comments
 • Ole Kristensen
  september 16, 2014

  Er det ikke sandsynligt at Microsoft vil prøve at redde deres skrantende Windows-phone ved at få lagt Minecraft på? Derudover er der jo penge i spilbranchen og MS ønsker vel en bid af den kage.

 • Mikkel Winther
  september 16, 2014

  Der kunne nok vel komme en Windows Phone udgave, men jeg tror at hvis det var, så havde den været udgivet.

  Microsoft er cirka lige så investeret i den platform som resten af verden er.

  I forhold til at tjene penge på spilbranchen, så har Microsoft primært Xbox afdelingen, som deres store moneymaker og det kommer Windows Phone ikke til at rykke ved.

  Senest er Microsoft faktisk begyndt at udgive deres egne spil på iOS og Android (blandt andet danske Microsoft ejede PressPlay og deres mobil spil).

  Lige nu tror jeg udelukkende, at Microsoft er interesseret i at vise overfor den eksisterende Minecraft fangruppe at de ikke vil ødelægge, hvad der gjorde spillet stort.

  Men hvad de så gør om 18-24 måneder er en helt anden snak.

 • freeaccountsgen.com
  juli 26, 2020

  So it has been a useful way that we are looking for.