Microsoft indtager din iPad

2 Min læsning

af Mikkel Winther

Din iPad er nu blevet til det ultimative mobile kontor, og det er takket være en af Apples største konkurrenter.

PowerPointforiPad_Page
Efter mange år med rygter er det endelig sket. Din iPad har nu fået Microsoft Office. Den længe ventede tilføjelse af Office forvandler nemlig din iPad til en komplet produktivitetsbombe. Nu er det slut med at jagte alternativer, skrive i Google Drive (eller Apple Page) på din iPad og så flytte det over på Word ved din computer. Nu kan det hele ordnes via én skærm og én maskine – ingen hovedpine.

IntroducingOfficefor_Page

Office til iPad består af tre forskellige apps: Word, Excel og Powerpoint. De nok tre mest brugte apps i hele Office-pakken. Du downloader dem individuelt og går i krig med at skrive, regne og designe. De forskellige apps fungerer mere eller mindre som de gør på en rigtig computer. Alle de funktioner du forventer at finde er tilstede, og du kan lave Word-dokumenter fyldt med billeder, forskellige skrifttyper og lækre Powerpoint-præsentationer. Excel er særligt smart på iPad’en, hvor det har fået et helt unikt tastatur-layout, der er bygget til formler og funktioner.

De forskellige apps er alle utroligt lækre at se på og bruge. De er hurtige, elegante og minder på ingen måde om de forfærdeligt grimme udgaver Microsoft tidligere har sendt på markedet. Det føles bygget til iPad’en, og det er en herlig ting.

Dokumenter, du laver på iPad-udgaven af Office, bliver automatisk gemt i Microsofts egen sky OneDrive, hvor du så kan få adgang til dem fra andre computere, telefoner eller din browser. Dog er der en lille hage ved det hele. Office-pakken er nemlig kun gratis at bruge, hvis du ikke skal lave noget. Gratis-udgaven gør det nemlig kun muligt at åbne og læse Word/Excel/Powerpoint dokumenter.

ExcelforiPad_PageDet er ikke muligt at redigere, eller skabe dine egne dokumenter, før du smider penge på bordet og køber et Office 365 abonnement (80 kr. om måneden). Det giver til gengæld også fuld adgang til Office på din computer, tablet og telefon. Så betaler du allerede for Office 365 skal du bare logge ind.

Du kan hente Office til iPad lige her.

Bruger du stadigvæk Microsoft Office? Eller har du skiftet over til Google Drive, Apple Pages eller noget helt tredje? Fortæl os om dine digitale kontorvaner i kommentarfeltet!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − nine =

5 Comments
 • Henriette
  april 11, 2014

  Jeg er gået over til at bruge OpenOffice på arbejde. Jeg har forsøgt at bruge Drive, men jeg synes at OpenOffice fungere meget bedre. Det er nogenlunde samme layout som MSOffice, så man ‘genkender’ terminologien og ikonerne.
  Ligeledes er jeg også gået over til at bruge en del gratis online ‘programmer’ some pixlr.com i stedet for Photoshop og lucidpress.com i stedet for Indesign. De fungere 95% som ‘originalen’. Plus alle tre, OO, pixlr, og lucidpress er GRATIS! Og når man arbejder i et lille virksomhed, hvor det er vigtigt at spare, er de det perfekte værktøj.

  • Jette Fog
   april 11, 2014

   Men går Open Office også godt til iPad?
   vh jettef

   • Henriette
    april 12, 2014

    Min kommentar er baseret på desktop computers. Jeg har ikke prøvet det på en iPad.

  • christiane
   april 13, 2014

   Super gode tips! Tak!
   Christiane

 • Nikolaj
  april 14, 2014

  Jeg slettede det hurtigt igen, da jeg fandt ud af at man skulle have et abbonement. Har pages på iPad, det er gratis… Men ok, hvis jeg skal skrive noget bruger jeg som regel min lap eller dektop….