Windows Phone opdateres til 8.1

2 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Windows Phone 8.1 er fyldt med lækre features og opdateringer, blandt andet en digital assistent med navnet Cortana. Få et hurtigt overblik over opdateringen her.

Din personlige, digitale assistent

cortanaAlle de andre har det, så selvfølgelig skal brugerne af Windows Phone også have det – en personlig digital assistent på telefonen. På Android hedder den Google Now, på iOS Siri. På Windows Phone er navnet Cortana. Cortana prøver så vidt muligt at lære dig at kende i forhold til din adfærd og vaner. Dog må vi vente til 2015, før vi kan møde hende, da hun først bliver tilgængelig i beta i USA.

Mere personlige start- og låseskærme

Windows Phone er kendetegnet ved sine Live Tiles på startskærmen. I opdateringen er det muligt at have tre kolonner af Live Tiles uanset skærmstørrelse, hvilket tidligere kun har været muligt på skærme på 5″ eller større.

Derudover kan man nu indsætte baggrundsbilleder på sin startskærm, hvilket betyder at de apps, man har på sin startskærm, bliver transparente.

Låseskærmen har også fået lidt flere muligheder med nye visuelle effekter og animationer.

Nye features i 8.1

For mig er en af de bedste nyheder det nye Word Flow keyboard, der både lærer min skrivestil at kende, men også er hurtigere at skrive på, da man bare kan glide fingeren henover bogstaverne – præcis som vi kender det fra Androids keyboard.

Lumia_630-3G-duo-facing-in-line windows 81

Noget andet lidt Android-agtigt (som Apple også er blevet inspireret af) er det nye Action Center, hvor man kan se notifikationer og har hurtig adgang til indstillinger som wi-fi og flightmode.

Kalenderen har også fået en overhaling, hvilket har hjulpet lidt, men klart ikke nok. Stadig en svaghed i Windows Phone.

Musik, video og podcasts bor ikke længere i en fælles app, men har fået hver deres. Billedgalleriet er også blevet opdateret, så man kommer ind i sine seneste billeder med en enkelt berøring i stedet for at skulle ind i sin filmrulle.

Andre nye features, der er værd at nævne, er Battery Saver, så telefonen kan sættes i strømsparetilstand, samt muligheden for at gemme apps på SD-kortet, hvis telefonen understøtter dette.

Windows Phone 8.1 bliver rullet ud til Windows Phone 8-brugere i løbet af de næste par måneder og vil være på de kommende Lumia-modeller, som for eksempel den kommende Lumia 930.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − eight =

2 Comments