Microsofts går all-in på Xbox med ny konsol

2 Min læsning

Microsoft sparer ikke på noget med deres næste Xbox, som er verdens mest kraftfulde konsol og fyldt med den nyeste teknologi. 

Microsoft løftede i sidste uge sløret for fremtiden for Xbox-platformen. Den næste maskine fra Microsoft kommer til at hedde Xbox One X, og den lander i butikkerne til november 2017. Maskinen bliver en forbedret udgave af den nuværende Xbox (tænk iPhone 7S og iPhone 7). Den nye X-model kommer nemlig til at spille alle de samme spil, som du kan købe i dag, og alle spil vil virke både på de nuværende Xbox-maskiner og den nye One X-model.

Den nye Xbox familie: Luksusmodellen Xbox One X (til venstre) og basis modellen Xbox One S (til højre)

One X-udgaven har markant flere hestekræfter. Hestekræfter som vil blive brugt til at afvikle spillene i 4K på nyere fjernsyn. En ting som rent teknisk kræver meget mere regnekraft, end hvad konsollerne er vant til. Samme trick lavede Sony sidste år med udgivelsen af Playstation 4 Pro, som også var gearet imod at kunne afspille spil i 4K.

Forskellen mellem de to maskiner er dog til at tage og føle på. Microsoft siger selv, at det er verdens kraftigste konsol på markedet, og alle tekniske tal understøtter den udtalelse. Det betyder også, at spil som kan findes på begge maskiner, såsom det nye Assassins Creed: Origins eller Wolfenstein 2: The New Collosus, kommer til at se bedst ud på den nye Xbox.

Forudbestil og få en særlig udgave af maskinen

Med den nye Xbox One X bejler Microsoft til de mest hardcore gamere. Det er dem med de nye 4K-fjernsyn, dem som går op i hvad en teraflop er, og som vil have det bedste af det bedste. Det er en maskine, som flytter grænserne for, hvad der kan lade sig gøre på en konsol, og hvis du vil være helt fremme i bussen, så er det den maskine, du skal investere i.

For at fejre lanceringen af den nye Xbox One X er det muligt i en begrænset periode at forudbestille den nye maskine. Gør du det hurtigt nok, får du en særlig “Project Scorpio”-udgave af maskinen.

For superfans er der intet nyt ved navnet “Project Scorpio”, men for alle os andre, så er det kodenavnet på Xbox One X. Det var det navn, som Microsoft brugte i 2016, da de for første gang fortalte, at de arbejdede på en ny maskine.

Hvis du forudbestiller maskinen i dag, får du den nye Xbox One X i en særlig kasse med inskriptionen “Project Scorpio” i den næsten klassiske Xbox-grønne farve, og en konsol og controller, hvor der også står skrevet “Project Scorpio”. Desuden har maskinen en særlig, mat overflade, som giver den et helt specielt udtryk.

Du kan forudbestille den nye Xbox One X for 3999,- på Microsofts hjemmeside, og den er i butikkerne fra 7. november i år.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + four =

2 Comments
 • Anders Damgaard Fink
  august 30, 2017

  Hvad med VR gear kan det tilkøbes den nye Xbox One X, savner Microsoft træder ind på banen her?

  • Mikkel Winther
   september 3, 2017

   Hej Anders,

   Formelt har Microsoft ikke noget VR til Xbox One X lige nu. Men de sagde direkte at maskinen er bygget med henblik på at kunne lave VR i fremtiden, og at Fallout 4 VR bliver et spil til maskinen.

   I denne uge offentliggjorde Microsoft et hav af Mixed Reality headsets i samarbejde med en masse firmaer, så jeg ville nok ikke blive overrasket hvis vi ved mere om deres Xbox VR planer i starten af 2018.