Nordisk Noir kommer nu til spilverdenen

2 Min læsning

Nordisk Noir har gået sin sejrsgang verden over med danske TV-serier som Broen og Forbrydelsen. Nu kommer det også til spilverdenen, og igen er det danskere bag projektet.

Den nordiske noir-bølge er skyllet ind over verden de senere år, og TV-serier fra Danmark og resten af Skandinavien har været yderst populære.

En ny stemme og stil i dansk spil

Den danske spilbranche har hidtil ikke været kendetegnet af en særlig stil. Der er en stor forskel på spil som det farverige Subway Surfers på den ene side og det dystre Inside eller storhittet Hitman på den anden. Alle tre spil er dybt forskellige i deres udtryk på trods af, at de laves inden for få hundrede meter fra hinanden.

Det skal der laves om på. Nordisk noir skal også ind over danske spil, og det er hvad det danske spilfirma Investigate North vil sørge for med deres nye spil Aporia: Beyond the Valley.

Investigate North håber, at de kan være med til at starte en ny, nordisk noir-æra inden for spil, og deres nye spil er bare begyndelsen på bølgen.

Unik tilgang til historiefortælling og stemning

”Visionen for Investigate North har altid været at skabe spil med fremragende historier. Med Aporia:
Beyond the Valley har vi sat os endnu et stort mål; at skabe en superflot verden på linje med et stort
internationalt spilstudie.

Denne gang har vi grebet historiefortællingen an med nye metoder. Samtidig har
det været ambitionen, at man kunne fortælle en historie, uden behov for at skulle diktere til publikum,
hvad de nøjagtigt skulle tænke eller mene.” – fortæller Niels Wetterberg, som er kreativ direktør på spillet.

I Aporia bevæger du dig rundt i et mystisk miljø fyldt med gåder og en spændende historie, som bliver fortalt igennem alt hvad der sker omkring dig i spillet. Der er ingen ord eller dialog i spillet. Hvis du vil opleve historien i Aporia, må du holde øjne og øre åbne og tolke det, du ser igennem din rejse.

Det er netop det som Investigate North vil cementere med nordisk noir, at det er en helt bestemt stemning, rejse og oplevelse, man som spiller kommer ind i, når man starter på et spil med dogmet “nordisk noir”.

Du kan opleve Aporia i dag på din PC, hvor spillet koster 130 kroner. Senere i år udkommer spillet også til Playstation 4 og Xbox One.

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × four =

No Comments Yet.