Netflix lærer dig at elske sci-fi, horror og superhelte

2 Min læsning

Har du egentlig ikke før følt dig i målgruppen til horrorfilm eller tegneserieuniverset, men er du så alligevel hoppet på Stranger Things, Jessica Jones og Black Mirror på Netflix? Det er ikke tilfældigt. Netflixs anbefaler har mere magt, end man egentlig lige skulle tro, og hvad der ellers har været nørdegenrer finder et bredt publikum. 

Det kan godt være, du ikke selv ved det, men Netflix kan lure, hvis du kunne være i målgruppen for en serie eller en film. Hver 5 der har set gyserserien Stranger Things var helt nye til horrorgenren. 1 ud af 8 som har kastet sig over Marvel universet på Netflix har aldrig før har set tegneserieindhold. I følge tal fra Netflix er det over 80% af serier, som opdages via Netflix egne anbefalinger til dig. Men hvad er det for nogle sammenhænge Netflix-algoritmerne kan se, som vi måske ikke lige selv opdager?

Hvis du f.eks. holder af skarp humor, stærke kvinder og mørke forbrydelser, så vil du sikkert elske Marvel’s Jessica Jones.

Netflix forklarer: “Det er Jessica Jones’ kvikke sind, der gør hende binge-worthy. Serier med genial humor som Master of None, Friends og John Mulaney: The Comeback Kid drager seere til Jones, lige såvel som historier med stærke kvindelige hovedpersoner som i Orange is the New Black. Også serier med omdrejningspunkt i dystre forbrydelser som den psykologiske spændingsdokumentar Making a Murderer ser ud til at lede seerne mod den kvindelige privatdetektiv”.

Samfundets skyggesider dirigerer seere til Marvel’s Luke Cage

Netflix forklarer: “Serier, der afdækker samfundets mørkere sider, drager seere til Luke Cage, som spørgsmålet om skyldfølelse i Amanda Knox og udforskningen af teknologi i Black Mirror. Ligesom serier der dykker ned i dystre fællesskaber, som et kartelplaget Medellin i Narcos og et zombie-fyldt Atlanta i The Walking Dead, leder seere til Cages verden”.

Dristige nye fortællinger styrer seere til Marvel’s Iron Fist

Netflix forklarer: “Dristige nye serier som Love, Shameless og 13 Reasons Why leder seere til Danny Rand og historien om hans overgang fra forældreløst barn til en bekæmper af kriminalitet. Overgangen fra kriger til vinder vækker også genklang hos seerne af Ultimate Beastmaster”.

I videoen herunder kan du se, hvordan Todd Yellin fra Netflix forklarer, hvordan Netflix ser på brugernes adfærd og derigennem anbefaler serier og film.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − seventeen =

No Comments Yet.