MISUNDELSE ER EN GOD TING

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Jeg kan blive helt træt ved tanke om en ny printer til mit hjem. Ikke ligefrem en rock n roll gadget i mit univers. Kæmpe grå kasse, strømledning og USB ledning i en stor ormegård og installerings helvede til følge. Men idag har jeg næsten krammet en printer, så dejlig var den.

Nu har jeg jo ikke ligefrem et hjemmekontor hvor en stationær computer har sin faste plads. Jeg sidder skiftevis i køkkenet, i stuen og på altanen. Mine tidligere printere har fået plads godt gemt af vejen i kommoden ved siden af min seng. Her har jeg så engang imellem taget en meget uergonomisk position på sengen for at få hooket det hele op og printet ud. Enten en upraktisk åben papirarm, så den står klar (og grim) til print og lågen til skabet står åben. Alternativet er at jeg hver gang skal trække armen ud.

Men kan komme mig over mit printertrauma? Noget tyder på det. Jeg har netop brugt under 15 minutter på at sætte HP’s sorte, skinnende og faktisk overraskende elegante printer i designerserien “ENVY” op. Pæn (hvis nogen printer skal have det prædikat, må det være denne), nem at sætte op og suveræn at betjene trådløst fra hele lejligheden.

HP er med aal-in-one ENVY 100 også hoppet med på app bølgen. Der skal nytænkning til, når vi efterhånden lever digitale liv online og sjældent egentlig behøver at gøre det digitale fysisk- f.eks. i form af print. Derfor har HP måtte tænke ud af (printer)boksen og hjælpe os til at huske, at der er masser af ting vi kan printe. Print fotos direkte fra en Facebook app, print Sudokoplader, print bandinformation fra LastFM, print rejseguides, print malebøger til børnene ect.

Jeg printer selv så lidt som muligt og har masser af god underholdning på min tablet, så det bliver næppe en funktion, jeg kaster mig meget over. Derimod er den nemme opsætning, den trådløse adgang og det pænere design et kæmpe win. Men jeg har synes stadig ikke en printer er en udstillingsgenstand, så selv om jeg gerne vil rose HP for udvikling på designfronten, så vil den nok stadig ende med en plads i soveværelset- igen. Printeren kommer iøvrigt med en taske (?), så du kan tage den med dig.. eller noget. Det er ikke helt klart for mig.

Men HP all in one ENVY 100 er bestemt en misundelsesværdig gadget til dig der bruger laptop og som skal have noget nemt og lækkert til hjemmebrug.

Spottet hos Expert til DKK 2199

Det var jeg ikke så vild med….

Brugsanvisning på Finsk? Tysk? Spansk? Engelsk? ect. ect.

Kassen til ENVY 100 er noget stor og uhandy, og den overvældende mængde af brugsanvisninger på 11 forskellige sprog kunne jeg godt have undværet. De var iøvrigt ret unødvendige, da printerens display fortalte mig, hvad jeg skulle gøre. Jeg ved godt et firma som laver printere er vilde med print. Men alligevel…Jo mere intuitiv opsætningen er jo mindre regnskov behøver at lade livet til tekniske brugsanvisninger, der som regel alligevel er ret dårligt oversat. F.eks. forvirrer det mere end det hjælper at “power chord” bliver oversat til “netledning” i den danske brugsanvisning. Hvorfor ikke bare strømkabel? Hvad er en netledning?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × five =

1 Comment
  • Poul
    februar 22, 2012

    Jeg vil blot tilføje til din udmærkede beskrivelse, at HP easy all-in-one også er ufattelig nem at arbejde med, når du skal skifte printerpatroner, hvilket ellers typisk kan være ret besværligt.
    Jeg har kun haft lidt problemer med at få iphone-app’en til at fungere, men det er også alt. Klar anbefaling herfra!