MOBILT TV-FJERNSYN TO GO

2 Min læsning

Af Cecilie Henriksen

Er du en af dem der dør lidt indeni, hvis du ikke får set kl 18:30 TV-avisen eller Liebhaverne kl 20? Eller er du en af dem der griber efter telefonen hver gang du har et minut der skal slås ihjel? Så er du måske en af dem der snart hopper med på mobiltv-bølgen

Smartphones bliver mere og mere udbredte, og vi bruger vores smartphones til mere og mere. Efterhånden er det helt almindeligt at streame musik og YouTube videoer på telefonen, men det er som om barrieren mellem smartphones og live tv endnu ikke helt er brudt ned.

De fleste større danske mobiltelefonselskaber har ellers mobiltv som tilkøbe til deres abonnementer. Priserne svinger mellem 39 og 99 kr – afhængig af hvor mange og hvilke kanaler du kan se på telefonen, men hele konceptet omkring mobiltv kan dog ind i mellem godt virke lidt uoverskueligt.

Mobiltv skal ikke forveksles med, at du fra din telefon kan få adgang til tv’et derhjemme og feks sætte det til at optage. Mobiltv er, at du ser livetv på din telefon lige som du ville have gjort fra dit tv. Lige som på dit tv er du dog nødt til at betale en licens/abonnement for at kunne se forskellige tv-kanaler, men du betaler dem over dit mobilabonnement.

Det fremgår ikke af alle de mobiltelefonselskaber der tilbyder mobiltv, om den data du bruger på mobiltv er inkluderet i licensen/abonnementet  for mobiltv, eller om det betales seperat. Ifølge TDC svarer 5 minutters mobiltv cirka til et forbrug på 10-30 MB. Det skal du lige være opmærksom på.

Mobiltelefonselskabet 3 udbyder lige nu mobiltv til den laveste pris, nemlig 39 kr om måneden. For det får du adgang til 8 kanaler, 6 danske og 2 svenske: DR1, DR2, DR

Update, DR Ramasjang, DR K, TV2, Svt1 og Svt2. 3 har dog også en større tvpakke til 79 kr med 14 danske og udenlandske kanaler

Hos TDC koster mobiltv 49 kr om måneden og så har du adgang til 7 danske kanaler (DR1, DR2, DR Update, DR Ramasjang, TV2, TV2 News og TV2 Zulu).

Mobiltv er hos TDC en del af app’en Mit TDC, hvilket betyder, at det er ret let at gå til, hvis du har abonnementet på plads og har hentet app’en

Hos Telenor får du 12 danske og udenlandske mobiltvkanaler for 99 kr om måneden, men så er den første måned også gratis. Tvpakken hos Telenor består af kanalerne DR1, DR2, DR Update, TV2, TV2 Zulu, TV2 News, SPUTNIK, Disney Channel, BBC World News, MTV Music, MTV shorts og Discovery Mobile

Er mobiltv lige sagen for dig så du feks under Tour de France altid kan følge med i løbet? Eller er det bare endnu en teknisk mulighed du hellere end gerne lever foruden?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × four =

2 Comments
  • Oliver
    juni 21, 2012

    Fin oversigt, men det er også værd at nævne gratis tilbudet DR NU samt TV2s adgang til kr 119,- for alle kanaler (undtagen Sport – God knows why…)

  • Anders
    juni 28, 2012

    Dejligt med en samlet liste.