Silketørklæder med tech-tryk til din indre Elektronista

1 Min læsning

Den hollandske kunstner Oana Clitan skildrer spændingsfeltet mellem kommunikation og mennesker i sine værker og har lavet en kollektion af tech-mønstrede silketørklæder for at få os til at tænke over den teknologi, der dagligt omgiver os.

Kollektionen hedder “Pulse” og er et værk, der adskiller sig lidt fra, hvad Clitan ellers har arbejdet med. Projektet er nemlig udmundet i et kommercielt produkt i form af tørklæderne og ikke en kunstinstallation eller lignende.

Tørklæderne fås i seks farver med forskelligartede mønstre, der består af alskens outdatede ledninger, USB-stik, oplade-  og ethernet-kabler fra en svunden tid, alt sammen med inspiration til Clitan’s opvækst i et postkommunistisk Rumænien.

Med kollektionen ønsker Clitan at gøre os bevidste om den teknologi, der omgiver – og påvirker os konstant, at vi altid er connectede til noget. Ved at putte et kabelmønstret tørklæde om halsen, får vi en klar reminder om, hvor meget elektronik gennemsyrer vores hverdag, og at vi måske kun er nogle få skridt fra at kunne plugge os selv til en stikkontakt.

Clitan beskæftiger sig altid med teknologibaseret kommunikation mellem mennesker og er netop nu i gang med et værk, der skildrer transformationen fra den skrevne kommunikation til den, der kun består af GIFs. Du kan se flere af hendes værker her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine − 4 =

No Comments Yet.