Mød Professor Einstein – den kloge robot

2 Min læsning

Hvad med at købe dit personlige geni – til skrivebordet eller til sofabordet derhjemme. Geniet kan bruges til underholdning og til at lære om fysik.

Personlige robotter trænger sig frem i vores dagligdag. Som intelligente assistenter på mobitelefonen a la Apples Siri, som hjælpere til ældre medborgere eller som legekammerat til små børn.

Professor Einstein er den nyeste af slagsen – og som navnet antyder, er denne robot særlig god til at undervise i fysik, matematik og andre naturvidenskabelige emner. Einstein er opfundet af Hanson Robotics i Hong Kong, der har specialiseret sig i netop menneskelignende, humanoide robotter.

Professoren er bevidst udformet som en lille kopi af den originale Albert Einstein – med skæg og det viltre grå hår som nogle af kendetegnene.

Robotten kan genkende stemme kommandoer og kan derfor holde en dialog i gang med sin bruger. Mens den foregår, kan Professor Einstein ændre ansigtsudtryk. I alt 50 miner har robotten på lager – fra smil og blink med øjet til et spekulativt ansigtsudtryk og rækken tunge. Sidstnævnte er en af den originale Einsteins mest kendte billeder.

Nogle vil synes, det er fascinerende, andre blive bange, når skolelærer Einstein begynder at undervise stående på et bord eller en reol foran dem.

Normalt foregår undervisningen interaktivt og venligt, men robotten har jo sin egen personlighed. Så Einstein kan sagtens blive utålmodig, korrekse og selv snerre lidt af sine elever.

Professor Einstein arbejder sammen med en app ved navn Stein-O-Matic, der bruger ens smartphone eller tablet til at hente lærelektioner i en database i skyen.

Selve robotten fungerer som ”front end” for systemet, der udfordrer brugerne både med mentale opgaver, eksperimenter og grundlæggende viden i en række videnskabelige emner – såmænd også Einsteins relativitetsteori.

Undervejs vurderes ”elevernes” svar, og Professor Einstein kan uddele IQ point, der igen udløser bonusspil osv. Einstein kan tilmed bedømme og sammenligne flere brugeres evner imod hinanden. Målgruppen er voksne og/eller børn fra 13 år og opefter.

Når læretimen er overstået, bliver Professor Einstein ligefrem hyggelig. Han kan småsnakke med sin bruger og tilmed fungere som personlig assistent, der holder styr på elevens kalender, gøremål osv. Desuden kan robotten give svar om vejrudsigten, de seneste nyheder, kendishistorier, forslag til madopskrifter osv. osv.

Den lille professor måler 35 cm i højden og kan både gå og bevæge sine arme og hovedet. Sammen med sine 50 ansigtsudtryk får det Professor Einstein til at virke meget menneskelig.

Einstein kører tre timer på en batteriopladning. Den medfølgende app fås til både iPhone/iPad og Android. Professorrobotten kan i øjeblikket forudbestilles via Kickstarter til priser fra 249 USD eller ca. 1.750 kroner. Einstein ankommer så til april.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − one =

No Comments Yet.