Design dit eget modetøj via mobilen

2 Min læsning

Google og svenske Ivyrevel har sammen udviklet et Data Dress-koncept for fremtidens tøjkøb.

Har du nogensinde brugt din smartphone til at finde en bestemt kjole, en skjorte, en bluse eller et par sko, der skal bruges til en helt bestemt fest eller event ude i byen?

Hvis det står til Google og det svenske online modehus Ivyrevel, vil det inden længe være en helt naturlig vej at udvælge sit kluns på. Ivyrevel og Google har sammen udviklet Data Dress og den tilhørende Coded Couture app, som man skal have liggende på sin smartphone eller tablet.

Ivyrevel og Google har som erklæret mål at føre modebranchen ind i den digitale tidsalder. Første resultat er Data Dress – en kjole, der afspejler brugerens vaner, præferencer, historik.

Data Dress er koblet trådløst til Googles nye Coded Couture app, som man skal have liggende på sin smartphone.

Denne app overvåger ejerens daglige aktivitet over en hel uge – fysiske udfoldelser, geografiske placering, vejr osv. App’en holder også øje med, hvor du spiser på restauranter, hænger ud med vennerne efter arbejdstid eller, om de møder, du deltager i, er formelle eller afslappende casual.

Alle disse ting tager Google app’en med i betragtning, når man skal vælge, om den nye kjole skal bruges til party, galla eller forretning.

Til sidst udvælger app’en og Ivyrevel så de Data Dress, der passer bedst til bruger og anledning. De præsenteres på smartphone-skærmen – klar til bestilling – sammen med en oversigt over de steder, man har besøgt i den seneste uge, hvad man har foretaget sig osv.

Det lyder meget som et ”Big Brother”-scenarie, men behovet synes at være der hos publikum. En analyse viste for nylig, at 30 pct. af tøjkøberne kunne være interesseret i at designe deres eget kluns.

Data Dress er det nyeste tiltag fra Ivyrevels såkaldte Fashion Tech Lab, der bl.a. støttes økonomisk af Hennes &  Mauritz og PayPal betalingstjenesten. Laboratoriet bruger trendanalyser til at udvikle algoritmer, der kan ”styre eller forbedre den retning, tøjdesign går mod.”

Hjertet i Googles Coded Couture app er Googles Awareness-teknologi, som lader programudviklere lægge slutbrugerreaktioner og sammenhænge ind i deres systemer.

Ejendomsmæglere i USA bruger f.eks. Google Awareness og dens indbyggede Snapshot-funktion til at foreslå ”åbent hus”-arrangementer i byer, hvor solen stråler, og vejret er godt.

Ivyrevel har ikke offentliggjort noget om prisen på deres Data Dress, og Googles Coded Couture app vil først kunne downloades af alle fra efteråret.

Indtil da vil app’en blive prøvekørt hos et udvalgt antal af internationale ”style influencers”, som Google udtrykker det. Det er bl.a. en række modebloggere, der i de kommende måneder vil poste historier om, hvordan deres personlige Data Dresses bliver kreeret.

https://youtu.be/PUlF3rW8flU

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 3 =

7 Comments
 • Kristian
  marts 8, 2017

  Det lyder spændende – mon det kommer til skandinavien liiidt hurtigere, end sådanne tiltag ellers normalt gør, når det nu er en svensk virksomhed, der er med inde over.

 • Simon Strøm
  maj 18, 2017

  Super spændende læsning!

 • Martin
  september 20, 2017

  Spændende indlæg, som med sikkerhed kommer til at fylde mere fremadrettet.

 • Finn
  februar 16, 2018

  Fortsat aktuel og spændende læsning :-)

 • Tage
  marts 29, 2018

  Super fed og inspirerende artikel. Custom designs via Coded Couture er kommet for at blive ;)

 • Mathias
  maj 3, 2018

  Spændende læsning om hvad fremtiden måske bringer.

 • Jens
  juli 10, 2018

  Den app må jeg ind og prøve :-) Er der nogle der har erfaringer med den?