MORGENDAGENS MORGENSTUND

2 Min læsning

Af Serina Klejstrup Hedegaard

Hvordan ser fremtidens morgenstund ud? Elektronista gæsteskribent Serina Klejstrup Hedegaard har kikket i krystalkuglen.

Forestil dig at du bliver vækket af blid fuglesang der fylder soveværelset med en dejlig følelse af forår. Lyset bliver stille tændt, gardinet ruller automatisk op og væggen skifter farve fra den mørke aftenfarve til en lys og behagelig frisk farve. Fremtidens morgenstund venter.

Du går ud på badeværelset hvor både toilet og bruser er forudindstillet til dig (varme i WC sædet, blid troperegn under bruseren). Efter badet tændes tv’et i spejlet og opdaterer dig fra de nyhedskanaler du selv har valgt. Partneren er stået op, kigger lidt med i nyhederne og fortsætter herefter ind under bruseren til lyden af yndlingsmelodien.

I dit walk-in closet vises der forslag til sammensætning af det tøj, der er tilgængeligt. Hvert sæt tøj er ratet med point efter popularitet. Der mangler lidt flere strømper (uden huller), så et par stykker ryger hurtigt i indkøbskurven hos din yndlings webshop.

Der dufter fantastisk af kaffe og nybagt brød fra køkkenet. Brødmaskinen bliver sat i gang igen, den skal også lave brødet til suppen i aften – suppen er foreslået af skærmen på køleskabet, baseret på de varer vi har til rådighed. Den fortæller også, at der snart mangler smør, så du handler lige ind i online supermarkedet – på mindre end 5 minutter.

Den digitale væg i køkkenet viser en samling billeder af familie og venner. Det er et stykke tid siden I har set onkel Simon, så du forstørrer hans billede og indtaler en besked til ham med en dato I kan ses. Kalenderen ved siden af opdateres automatisk med aftalen, hvis han accepterer datoen. Væggen har selvfølgelig også en smart ”to do” liste som nemt kan redigeres og tilføjes et par ting.

Morgenmaden nydes sammen som familie og I tager et kig på hinandens kalendere i spisebordets digitale flade, griner og hygger sammen. Ungerne plager om at få deres tablets med i vuggeren/børnehaven, men de må vente til de kommer hjem.

Du har i dag tjansen med at aflevere, så du ”slukker” huset som automatisk vil starte/varme op igen en halv time før i kommer hjem. Bilen er som sædvanligt ladet godt op via husets overskudsproduktion af EL og dens automatiske parallelparkeringsfunktion gør, at du nu sjældent blive moppet pga. manglende parkerings egenskaber.

Ungernes nye sko med indbygget tracking device/GPS i hælen er et stort hit – også meget praktisk når nu udbryder kongerne skal i skoven.

Gad vide hvad resten af fremtiden bringer…Hvad tror du?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 − ten =

2 Comments
 • Allan
  november 16, 2011

  Det er svært at spå… især om fremtiden.

  I starten af forrige århundrede blev der lavet film, som viste hvordan fremtiden så ud… i 1980’erne. Det er nu 30 år siden, og selv i dag ligner de film noget, der er løgn. I filmene fløj vi alle rundt i flyvende biler og tøjet så ud til at være lavet af metal. Fremtidsscenarier ser ud til at fokusere på, hvad der måske kan lade sig gøre, hvis man akkumulerer alle tekniske fremskridt, uden at fokusere på logikken og fornuften. Har vi virkelig LYST til at blive konfronteret med verdens katastrofer i tv’et i spejlet på badeværelset om morgenen? Har vi LYST til at lade computere diktere hvad vi skal have på af tøj, og hvad vi skal spise i aften?

  Én ting er, hvad fremtiden bringer af teknologiske muligheder. En helt anden er, hvor meget af det vi har lyst til at invitere ind i vores liv. Jeg tror ikke på de fleste af de fremtidsscenarier, der så tit popper op i pressen, for fortiden har vist, at de med MEGET få undtagelser kommer til at holde stik.

  • christiane
   november 17, 2011

   Hej Allan
   Tak for din fine kommentar. Det er sjovt at fremtidsscenarier altid fokuserer så meget på ting der er enormt synlige. Det største der er sket de sidste 30 er er så småt det ligger i lommerne eller findes i luften- nemlig netværk og smartphones. Jeg synes fremtiden er interessant, men jeg kan virkelig også godt lide at fokuere på hvad der egentlig er muligt ligenu. Orker ikke rigtig flere talende køleskabe. If you know what I mean :-)

   Christiane