Podcast #205 Mystisk videnskabsmand baner vejen for fremtidens hjernehacking

2 Min læsning

Lystens-pionerDr. Robert Heath udførte i 50ernes USA eksperimenter, hvor han opererede elektroder ind i hovederne på psykiatriske patienter og ændrede deres personlighed ved at stimulere den med strøm. Lyder det vildt? Du kan ligeså godt forberede dig på at du i fremtiden også vil få elektronik i hjernen. Hvorfor ikke sige ja til et brain lift, som gør dig skarpere og mere lykkelig ligesom et facelift gør dig smukkere? Lone Frank biolog, videnskabsjournalist og forfatter til bogen om Heath “Lystens Pioner” er i studiet hos Christiane Vejlø.

Den karismatiske amerikanske psykiater Dr. Heath satte strøm til sindet og opnåede bemærkelsesværdige nærmest mirakuløse resultater i 50erne. I en bemærkelsesværdig case bliver en psykiatrisk patient kureret for sin homoseksualitet. Eller ihvertfald følte han lyst ved at være sammen med en kvinde, fordi hans lystcenter i hjernen blev stimuleret med strøm, mens han rørte ved hende. Dr. Heath var en stjerne indenfor sit felt. Indtil han så lige pludselig ikke var det mere. Og taler man- som Lone Frank har gjort med nutidens hjerneforskere, så er der mange der end ikke kender til Heaths tidlige revolutionerende arbejde. 

Men hvad var det der skete? Var det alligevel for kontroversielt at manipulere den menneskelige hjerne og i praksis ændre folks personlighed? Og hvad så nu så mange år senere hvor f.eks. Parkinson patienter med stor succes holder deres rystelser nede med indplanterede elektroder i hjernen? Er vi nu helt ok med at få sat strøm til hjernen? Og hvor meget mere elektronik kan vi forvente at skulle have i hjernen i fremtiden? Nogen mener at et hurtigt fiks på en uheldig del af vores personlighed i fremtiden vil kunne bestilles på samme niveau som botox idag kan befri os fra vores rynker. 

Du skal ikke snyde dig selv for programmet, hvor vi snakker muligheder og farer ved hjernestimulation igennem med Lone Frank. Lyt til det lige her eller abonner på podcasten i f.eks. iTunes. Smid evt. en review mens du er der. Det er så rart at gøre fra jer.

Læs mere om Lone Frank her. 

Artikel om påvirkninger af hjernen

Anbefaling af light telefon

“If it was possible to become free of negative emotions by a riskless implementation of an electrode without impairing intelligence and the critical mind- I would be the first patient”.
Og det var Dalai Lama som sagde det.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen + 14 =

No Comments Yet.