Når robotter giver de lamme et tjenerjob

1 Min læsning

Vi hører så ofte om robotter som tager jobs. Men her er en historie, der handler om om robotter, der giver jobs. Et menneske som fx. lider af ALS eller anden lammelse og ikke kan bevæge sig eller forlade sengen  får nu mulighed for at blive tjener på en café i Tokyo. 

I Japan findes der nu en café som udelukkende har robottjenere. Men det særlige er, at disse tjenere bliver fjernstyret af mennesker med følelser, tanker og idéer. Dog mennesker som ikke kan bevæge sig. Men det kan robotten heldigvis. Fra sengen styrer de ansatte robotten med øjnene og vælger mellem forskellige sætninger og spørgsmål robotten kan stille. Robotpiloten kan endda styre robottens øjne og sende et smil. Den lille stedfortræderrobot er 120 cm høj og kan håndtere kaffekopper og samle skeer op. 

Robotten er lavet af virksomheden Ory som specialiserer sig i at lave robotter til handicappede. Tjenerne får selvfølgelig timeløn for deres arbejde og oplever en grad af frihedsfølelse de ellers ikke ville kunne opnå.  

Caféen Dawn er designet så den ligner caféen fra den kendte japanske anime tegnefilm Time of Eve. Projektet er stadig i beta, men forventningen er at der åbner en fast Dawn café med fjernstyrede robotter i 2020. 


15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − thirteen =

No Comments Yet.