Nintendo Switch – den sjoveste konsol siden Wii

7 Min læsning

Spilfirmaet Nintendo har det med at overraske. De gjorde det med Wii i sin tid og med Super Mario på din iPhone. Nu har de skabt deres mest innovative overraskelse i mange år – Nintendo Switch.

Det er ikke så tit, at der kommer en helt ny spilkonsol på markedet, så når det sker, er det lidt af en begivenhed. Især når det er en ny maskine fra Nintendo, en virksomhed der har en tendens til at opføre sig lige så hemmelighedsfuldt som Apple og skaber lige så meget opmærksomhed hver eneste gang, de viser noget nyt frem.

Alt omkring Nintendo Switch har været ekstra hemmelighedsfuldt, og det er med god grund, for Nintendo har lavet en maskine, som er helt sin egen. Det er en maskine, som du både sidder og spiller med foran fjernsynet og én, du tager med i bussen eller på ferie.

Hele Nintendo samlet på ét sted

Traditionelt set har Nintendo altid været et firma med to produkter: Ét til stuen og èt til, når du er på farten. Det har betydet, at hardcore Nintendo-fans måtte have to maskiner for at kunne spille alt fra Nintendo. Samtidig har Nintendos spiludviklere måtte splitte fokus hen over to maskiner. Fx har Pokémon-spillene har altid været på den håndholdte maskine, mens de mest ambitiøse Super Mario-spil altid er på maskinen i stuen.

Med Nintendo Switch bliver linjerne imellem de to udvisket. For Nintendo Switch er en maskine, som er begge dele: Du kan bruge den hjemme koblet til dit fjernsyn eller tage den med på farten og spille præcis det samme spil, uanset hvor du er. Det betyder, at alle de ressourcer, Nintendo har til at lave spil, kommer til at være rettet imod én maskine – Nintendo Switch.

https://youtu.be/f5uik5fgIaI

Så begynd at forbered dig på tanken om Pokémon på fjernsynet, Super Mario på farten, og alt hvad Nintendo har at byde på i et format, som kan bruges både ude og hjemme. Det vil resultere i flere spil og en meget mere varieret bunke af spil end nogen Nintendo-maskine nogensinde har set før.

Hvordan fungerer Nintendo Switch egentlig?

Nintendo Switch er 50% bærbar og 50% hjemmekonsol, så der er to koncepter, som skal jongleres rundt.

Der er Nintendo Switch, når du er på farten:

og så er der Nintendo Switch, når du er hjemme:

Det er ret simpelt at springe mellem de to. Du sætter enten din Switch i den medfølgende laderstation, og så kommer spillet frem på fjernsynet eller tager den op og med dig.

Når du placerer den i laderstationen, som er koblet til fjernsynet, bliver det, der sker på maskinen, automatisk transporteret over på fjernsynet, hvor du kan spille på den store skærm. Spillene styrer du ved at hive siderne af din Switch og bruger dem som controller.

Hvis du vil spille videre, mens du er på farten, hiver du bare Switch ud og fortsætter med at spille. Der er ingen pauser, der er ingen forskel mellem fjernsyn og håndholdt. Ingen kompromisser i spiloplevelsen eller i spillene, du spiller.

Selv efter en uge med den nye maskine bliver det ved at være en “wow”-oplevelse at kunne tage det spil, der foregår på fjernsynet og sekundet efter have det mellem hænderne.

Selve maskinen er lækker at holde på, og selvom det ikke er decideret Apple-kvalitet, så er det den lækreste og mest gennemførte maskine, Nintendo nogensinde har lavet. Den føles godt i hånden, og vægten er helt rigtig.

Lys fremtid for Switch med Super Mario og helt nye idéer i resten af 2017

Til lanceringen af Nintendo Switch er det et dugfriskt Zelda-eventyr, som godt kan komme til at tage alt din opmærksomhed i et godt stykke tid. Det er et spil, som alle med en Switch bør eje. Fremtiden for Nintendo Switch ser rigtig lys ud.

Allerede i næste måned kan du få Mario Kart 8 til Switch, til sommer kommer der et helt nyt Splatoon-spil, og senere i år kommer der helt nye idéer fra Nintendo i spillet ARMS, hvor du skal svinge armene vildt. Til efteråret kommer der også et spritnyt Super Mario-spil, som ser helt fantastisk ud:

I løbet af 2017 kommer der også et nyt afsnit i den populære rollespilsserie Xenoblade Chronicles, som har opbygget sig en meget kærlig, lille fanbase. Der er selvfølgelig også et nyt Pokémon på bedding og formentlig også et hav af andre nye og spændende spil fra Nintendo og samarbejdspartnere.

Med Nintendo Switch viser Nintendo virkelig, hvad de er i stand til. Nintendo Switch er et utroligt lækkert stykke hardware, den ligger godt i hånden, og idéen med at du kan tage dit spil med dig overalt, uanset om du er foran fjernsynet eller i toget på vej til arbejde, er intet mindre end genial. Det er en fuldkommen frisk start for Nintendo. Det er tydeligt i alt fra udvalget af spil til selve maskinen, og det står klart, at Nintendo vil give Nintendo Switch, alt hvad den trække de næste mange år.

Hvis du er Nintendo-fan er der ingen diskussion, dette er den perfekte Nintendo-maskine. Det er en fantastisk maskine til fans, men passer også perfekt til dig, som gerne vil spille flere spil, men ikke gider kæmpestore maskiner som Xbox eller Playstation, der fylder i TV-møblet. Her er en lille, stille og transportabel maskine, som kan indrette sig efter dit liv og ikke omvendt.

Nintendo Switch koster 2790,- og fås i grå eller i funky neon-farver.

 

Her er de Switch spil, du simpelthen skal eje

Når du køber din Nintendo Switch, skal der selvfølgelig nogle spil med til maskinen. Her er de tre absolut bedste spil, du kan få til Nintendo Switch i dag:

‘The Legend of Zelda: The Breath of the Wild’ er Nintendos største triumf som spiludviklere

(The Legend of Zelda: Breath of the Wild fås både som fysisk spil og download)

Breath of the Wild er beviset på, at når Nintendo vil spille med musklerne og demonstrere, hvad de virkelig er i stand til, så er der ingen i spilbranchen, der kan røre dem. Det nyeste Zelda-spil er en magtdemonstration i, hvad det vil sige at lave et spil, som kun kan beskrives som et ægte eventyr. Breath of the Wild giver dig en enorm verden at udforske og friheden til at tackle situationer, på præcis den måde du vil.

Du kan bestige bjerge, jage i skoven, lave mad eller redde verden fra den altødelæggende ondskab, de kalder ‘Ganon’. Der er en enorm frihed i Breath of the Wild, og spillets villighed til at belønne dig for dine skøre idéer er med til at give dig en lyst til hele tiden at finde på nye taktikker og løse spillets mange gåder. Med dette Zelda-spil så har Nintendo meget vel et af de spil, vi alle sammen komme til at referere til de sidste ti år som et genredefinerende mesterværk.

 

‘1-2 Switch’ er genialt og vanvittigt

(1-2 Switch fås fysisk og som download)

https://youtu.be/4GpC5PZnSiw

Der må findes nogle mennesker hos Nintendo, som er skingrende sindssyge. Det er ihvertfald indtrykket efter have at spillet 1-2 Switch, som er som skabt til at du filmer dem som spiller, for alle der kommer i nærheden af 1-2 Switch kommer til at se meget fjollede ud:

1-2 Switch er en samling af 28 forskellige minispil, som alle handler om, at du ikke skal kigge på dit fjernsyn, men i stedet se din modstander dybt i øjnene, imens I laver en masse forskellige ting. Uanset om det er at dirke et pengeskab op, stå helt stille eller være den første til at trække en imaginær pistol i en cowboyduel, så er det svært ikke at være underholdt af 1-2 Switch’s vanvittige idéer, tempo og konstante jagt på at skabe meget akavede sociale situationer, når du stirrer din ven dybt i øjnene imens du prøver at spise så mange digitale hotdogs med munden, som du kan

 

‘Snipperclips’ et finurligt og sjovt spil

(Snipperclips fås som download til 150,- eller i en pakke med ekstra controllers til 799,-)

Snipperclips er et finurligt lille spil, hvor det gælder om at samarbejde og skabe geometriske figurer. Idéen med Snipperclips er, at du enten alene eller med en ven styrer to figurer, som sammen skal løse en masse forskellige gåder. Størstedelen af gåderne handler om at lave nogle bestemte figurer og for at få lavet disse, skal der klippes dele af de to figurer på skærmen. Når de så er klippet rigtigt til og overlapper, danner de den figur, du skal lave.

Det er et spil, som er sværere at forklare end det er at spille. Det basale koncept er nemt at forstå, og den store udfordring i spillet kommer i at visualisere, hvordan de to figurer kan overlappe hinanden og danne den figur, du skal lave. Specielt når du spiller Snipperclips med en ven, bliver spillet virkelig sjovt, når der skal kommunikeres idéer, og man skiftes til at gå op til fjernsynet for at pege og forklare, hvad man tænker.

Snipperclips er et charmerende og sjovt spil, som udfordrer hjernen – og måske venskabet – og er fantastisk at have med sig til at løse små gåder på farten eller hjemme i stuen.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − five =

No Comments Yet.