Nokia klar med Windows tablet

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

En tablet hvor skærmen fungerer lige godt ude og inde. Nej det er ikke en Kindle, det er Nokia’s spritnye Windows-tablet- Lumia 2520. Den er stor, farverig og kan tage virkelig gode billeder. 

700-nokia_lumia_2520_hero

Selvfølgelig skal Nokia også lege med på tabletfronten. Og selvfølgelig skal det være med Windows indmad- især nu hvor Microsoft har overtaget Nokia’s mobilafdeling. Den nye Nokia tablet er 10.1″ (lidt større end den store iPad). Det er en tablet som kan give en hurtig internetoplevelse med 4G og både mulighed for simkort og wifi.

Nokia fortsætter også stilen med suveræne kameraer på mobile devices og placerer et 6,7 megapixel kamera på bagsiden af Lumia 2520 og for første gang i en tablet- Zeiss optik som gør billeder bare dét flottere også om aftenen. Og når du kameraet er så godt er det også fint tænkt at tablet’en kommer med Nokia Video Director som gør det nemt at klippe hjemmelavede film.

700-nokia_lumia_2520_colorrange

Jeg har endnu ikke helt gennemskuet Nokia’s nummererings system, men Nokia er ikke alene om at forvirre med tal. Det er et generelt problem i forbrugerelektronikbranchen. For hvad betyder de numre der står bagefter eller før et produktnavn? Det er meget sjældent det giver nogen mening for brugeren og så er min holdning selvfølgelig at navngivningen burde kunne løses mere intuitivt.

Nokia Lumia 2520 kommer i blank rød og blank hvid, mat cyan og mat sort. Tabletten bliver sendt fra fabrikkerne sidst på året med en vejledende udsalgspris på USD 499 ekskl. moms.  I første omgang lanceres tabletten i USA, Storbritannien og Finland, og andre lande vil følge herefter. Det er stadig for tidligt at sige, om eller hvornår Lumia 2520 kommer til Danmark.

700-nokia_lumia_2520_colorrange

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − 16 =

2 Comments
 • Pernille Palme
  oktober 22, 2013

  Hvorfor har den tastatur, hvis den er en tablet?

  • Casper Støvring
   oktober 25, 2013

   Det er sandsynligvis Nokia’s Power Keyboard som hentyder til.
   Den bliver solgt som ekstra tilbehør til 2520’eren.