Nu bliver barnevognen digital – se hvad den kan

2 Min læsning
Artiklen er bragt i samarbejde med Kvindernes Bilmagasin

En digital barnevogn? Ja, du læste rigtigt! Vi lever i en verden, hvor flere og flere ting bliver elektrificeret. Denne elektriske bølge har nu også ramt barnevognsindustrien. Cybex har nemlig netop lanceret sin første elektriske barnevogn/klapvogn kaldet e-Priam. Benedicte Engel fra Kvindernes Bilmagasin var med til lanceringen på Langeliniepavillionen i København.

CYBEX er et af de mest anerkendte mærker inden for barnevogns- og autostol-industrien. CYBEX er tysk og har været på markedet i mange år. For CYBEX er sikkerheden noget af det vigtigste i udviklingen af deres produkter samtidig med, at det også er vigtigt, at produkterne lever op til moderne forældres behov. De beskriver det selv som et livsstil- og fashion brand
I sidste uge introducerede de den nye revolutionerende e-kombivogn ePRIAM, der gør forældrelivet lettere. CYBEX ePRIAM-kombivognen tilfører innovativ og banebrydende ny funktionalitet til luksusdesign. Den elektriske e-barnevogn er den første af sin slags på markedet.

e-PRIAM er udstyret med et aflangt batteri, som sidder diskret nede under vognen. Det er et aftageligt batteri, så du kan tage batteriet med dig, og du behøver ikke at slæbe vognen med ind ind huset eller op i lejligheden.

Batteriet sidder praktisk nede ved hjulet og det er lige til at afmontere.

Selve styrtøjet fungerer på den måde, at der sidder nogle sensorer i styret, som registrerer skubbe- og trækkraften. Og en smart algoritme guider de stelintegrerede motorer, så de giver den nødvendige støtte – hvilket giver forældrene en hjælpende hånd, når de har mest brug for det. Det kan være op ad bakke, ned ad bakke, på brosten eller igennem tungt sand.

Hvis altså du er på vej op ad bakke med en tung baby og fyldt med indkøbsposer, så mærker sensorerne trykket, og det elektriske modul går ind og hjælper hjulene. Ligeledes hvis du går ned af bakke, så mærker sensorerne i håndtaget, at du holder anderledes og går derfor ind og hjælper dig med at bremse vognen.

Når du går op ad bakke med en tung vogn, mærker elektroderne modstanden og elmotoren går derfor ind og hjælper. Ligeledes når du går ned ad bakke eller i terræn, så mærker elektroderne, at du holder anderledes på håndtaget, og på den måde træder elmotoren til.

Batteriet har en rækketid på 8-45 km alt afhængig af belastningen. Det tager seks timer at oplade, og det har en maksimal hastighed på 6km/t. El-motoren slår fra, når vognen kommer op over de 6 km/t af sikkerhedsmæssige årsager.

CYBEX e-Priam fåes både som barnevogn og klapvogn og kan købes i butikkerne fra juli 2019 og koster fra 13.999 kroner.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three + eight =

3 Comments
 • Johansen
  juli 1, 2019

  Jeg indrømmer at det er smart, men med henblik på folkesundheden i fremtiden, virker det som et skridt i den forkerte retning.
  Vi bliver federe og federe – det hjælper næppe, at vi også bliver dovnere og dovnere.

 • SøsterLangben
  juli 4, 2019

  Jeg har både elbil og elcykel, så synes den er smart. Især funktion i svært terræn. Man får jo motion alligevel. Så er bestemt ikke enig i Johansens indlæg.
  Synes dog der godt kunne være flere smarye funktioner. En elektrisk indbygget køletaske til indkøb. En kølende eller lun funktion i sædebetrækket kunne man måske også se på.

 • Otto
  juli 11, 2019

  Hvorfor er den ikke selvkørende? Så kunne mor (eller far) blive liggende hjemme på sofaen ;-)
  Den mangler også en indbygget Café latte maskine!
  Hvad med en drone barnevogn?