Ny app sørger for, at du kan blive på Roskilde for evigt

2 Min læsning

Af Christina Majcher

Tænk hvis du kunne rejse i tiden på festivalen? Det kan du nu: En ny app transformerer festivalpladsen til en tidsmaskine.

roskilde Per Lange 550
En dyb og inderlig samtale udenfor teltet lørdag nat. Koncerten på Arena i går. En venskabserklæring i det sitrende smukke morgengry. Din vens guitarsolo, der vækker hele lejren søndag morgen.

En festival er fyldt med lydminder, der sætter sig fast i hovedet og bliver der for evigt, som små stumper melankolsk optur.

Men tænk hvis du rent faktisk kunne høre dem igen? Tænk hvis de blev hængende i luften på lige præcis det sted, de udspillede sig – og kunne afspilles igen på din mobiltelefon?

Oh, fagre nye tider, det kan de nu.

Med den nye steds-specifikke lyd-app Recho kan du indspille lydbidder fra dine dage på festivalen og placere dem på pladsen – og så kan de høres igen af en anden (eller dig selv) dagen efter. Eller om flere måneder, når alle teltene er væk, og det er blevet vinter på Dyrskuepladsen.

recho roskildeOg det er meget simpelt: Du optager lyden, og så bliver den liggende lige der, hvor du har optaget den. Alle, der har app’en, kan høre lyden, men kun ved fysisk at være der, hvor lyden er.

”Musik, hemmeligheder, historier, politiske taler, kærlighedserklæringer eller beskeder til dig selv i fremtiden. Mulighederne er uanede,” siger medskaberen af Recho, Mads Damsbo.

Udover gæsternes egne lyde vil man også kunne gå på opdagelse i en lang række lyde optaget af Roskilde Festivals eget hold af radioreportere, lydkunstnere og historiefortællere.

”Det er en fantastisk tanke, at festivalpladsen bliver proppet med lyd, der bare venter på at blive fundet”, siger Anders Hjortkær-Rask, ansvarlig for sociale medier hos Roskilde Festival.

”Jeg er overbevist om, at vores gæster ikke bare vil gå på opdagelse i hvad vi lægger ud, men også selv bidrage til den større fortælling om festivalen.”

Recho (en sammentrækning af ordene recording og echo) kan downloades gratis til alle smartphones – og den fungerer selvfølgelig overalt – ikke bare på Roskilde.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine − five =

No Comments Yet.