55 millioner kroner for at spille computerspil

3 Min læsning

At spille computerspil professionelt har længe været en undergrunds ting. Det har altid eksisteret, men aldrig i det omfang som det gør nu. For når turneringen “The International” løber af stablen i juli måned, er det med en præmiepulje på 55 millioner danske kroner. eSports er blevet big business.

Dota2Elektronista

Verdens største eSports begivenhed

Den 18. juli starter en begivenhed, der for rigtige mange mennesker er mindst lige så vigtig, som den enorme sportsbegivenhed der foregår i Brasilien lige for tiden. Navnet er “The International”, og det er i år fjerde gang at turneringen afholdes.

The International er en turnering i computerspillet DOTA 2 (Defense of The Ancients 2), som er lavet af spilfirmaet Valve – bedst kendt for deres populære spilservice, Steam, og prisvindende spilserier som Half Life, Portal og Team Fortress.

Sidste års arena kunne holde 6000 fans, i år er der plads til 17.000
Sidste års arena kunne holde 6000 fans, i år er der plads til 17.000

Turneringen vil foregå i det komplet udsolgte Seattle KeyArena, som huser 17.000 mennesker. Publikumsbilletterne blev udsolgt på under én time, og siden da har flere millioner skrevet sig op til, at følge turneringen digitalt via spiltjenesten Steam (som også er påkrævet for at spille DOTA2).

Til sammen skal de flere millioner seere følge de 16 hold, der har kvalificeret sig til turneringen efter flere måneders elimineringsspil.

Vinderne af The International 2013 var det svenske hold "Alliance", der løb afsted med knap 7.5 millioner.
Vinderne af The International 2013 var det svenske hold “Alliance”, der løb afsted med knap 7.5 millioner.

Valve udgav DOTA 2 som et gratis spil tilbage i 2011, og siden da er det vokset med nærmest raketfart. Spillet har mere end 7.8 millioner brugere hver eneste måned, og på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet er der mindst 60.000 mennesker på kloden, der sidder og spiller DOTA2.

Spillet er blevet et enormt stort fænomen takket være dets blanding af strategi og action, som har en næsten uendelig dybde. Den bedste analogi for spillet er uden tvivl skak, da spillet besidder en enorm dybde takket være dets mange kombinationsmuligheder af helte (dem som deltagerne kontrollerer i spillet), som hver især har unikke evner der skal koordineres med resten af holdets valgte helte.

55 millioner kroner på højkant

Sidste år vandt det svenske hold Alliance førstepladsen, og hev 7.4 millioner danske kroner med hjem. I år er præmiepuljen markant højere, og det resulterer i et langt større pres og medieopmærksomhed på turneringen.

Med dette års præmiepulje, så placerer DOTA 2 sig som en af de største pengepræmier i en sportsbegivenhed. Præmiesummen er markant mere end hvad vinderen af Tour de France eller Super Bowl hiver hjem.

Dota2præmie

Hvad pokker er DOTA?

DOTA 2 spilles med to hold, hver med fem spillere. I hver ende af banen har holdene deres base. I den er en “Ancient”, og det er holdenes mål at ødelægge de andres “Ancient”.

Det gøres ved at blive stærkere end det andet hold, hurtigere end de kan blive det. Det gøres ved, at angribe fjender styret af computeren som er placeret rundt omkring på banen.

Hver spiller kan vælge mellem 107 forskellige helte at spille som, og afhængig af hvem de vælger kommer der forskellige unikke egenskaber. Helten der vælges påvirker også, hvordan holdet som helhed er sammensat og de strategiske valg de tager. Nogle hold favorisere helte der bevæger sig hurtigt, mens andre fokuserer på at spille mere defensivt med helte der er stærkere og robuste.

Hvis du vil vide mere om fænomenet men ikke spillet

Hvis du vil vide mere om DOTA-fænomenet kan du se den fantastiske dokumentarfilm “Free 2 Play”, som følger hele miljøet omkring spillet, pengene og hvordan det er at leve af, at spille computerspil. Dokumentaren går ikke i dybden med selve spillet, og kan ses uden kendskab til hverken DOTA eller genren som helhed. Dokumentarfilmen er gratis og kan ses via en række forskellige filmservices her. 

Og sådan her ser det ud, når fem svenskere pludselig bliver millionærer og verdensmestre:

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine + eighteen =

No Comments Yet.